Silky shades: kleed in een duurzaam jasje

line
Vloerkleden van gerecycled materiaal

Vloerkleedjes-fans opgelet, de Franse multinational Desso heeft er wederom een pareltje bij. De Silky Shades is een glimmende, chique en bovenal duurzaam vloerkleed dat ieder luxe interieurhart kan veroveren. Silky Shades is echter niet gemaakt van zijde maar van een wel heel ander bijzonder materiaal. Weet jij al waaruit dit vloerkleed bestaat? Neem eens een gokje of lees verder.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Garens van zijdeglans

Een vloerkleed voor het interieur is nooit verkeerd. Ze geven niet alleen kleur en sfeer in je huis, ook geeft het nog eens vele bijkomende voordelen. Vloerkleden verbeteren de akoestiek, werken warmte-isolerend en zorgen voor meer ruimtegevoel en beter wooncomfort. Genoeg redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Maar helaas zijn ze niet allemaal even duurzaam. Een prachtig vloerkleed wat wel duurzaam is, is het vloerkleed Silky Shades van tapijtspecialist Desso.

Op het Silky Shades vloerkleed van Desso (Tarkett) raak je nooit uitgekeken. De naam Silky Shades refereert naar de glinsterende en luxe uitstraling van zijde. Van bovenaf doen de onregelmatigheid en de subtiele reflecties van de structuur in dit kleed denken aan een luchtfoto van een oceaan. Het onregelmatige patroon van de kleden zorgen voor een subtiele lichtweerkaatsing. Door de innovatieve productiemethode is overigens ieder vloerkleed uniek. Dus als je houdt van originaliteit in het interieur, dan is dit wellicht een prima optie.

De collectie vloerkleden zijn verkrijgbaar in 3 natuurlijke kleurtinten, geïnspireerd op verschillende landschappen; oceaan, toendra en woestijn. Dit gevoel wordt versterkt door het sterke 3D-effect en de organische vormen. In combinatie met de metallic garens past deze vloerkleden collectie perfect bij een Modern Minimal en Natural Living interieur.

Planet Proof

Silky Shades is vervaardigd uit een gerecycled materiaal dat door het leven gaat als Econyl. Dit zijn garens afkomstig van onder andere oude visnetten uit de oceaan. Het label Econyl zet zich in voor de verminderen van zee-afval en creëert tegelijkertijd een nieuwe grondstof waarvoor geen nieuwe grondstoffen uit de aarde geboord hoeven worden. Een win win-situatie zoals we dat allemaal noemen. Nylonafval, dat anders de aarde zou vervuilen, wordt omgezet in ECONYL®, of ook wel geregenereerd nylon. Het is precies hetzelfde als gloednieuw nylon en kan keer op keer worden gerecycled, opnieuw gemaakt en opnieuw gevormd.

Het Silky Shades vloerkleed van Desso heeft een breedte van 200 centimeter en een lengte van 300 centimeter. De collectie is van synthetisch materiaal en is dus geschikt voor intensief gebruik. De rug is gemaakt van polyester vilt en is voorzien van een antislip bodem. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Silky Shades by Desso (Tarkett).