Desso’s Street Tracks: chic en stoer vloerkleed

line
Duurzaam vloerkleed van gerecycled materiaal

Wij als interieurontwerpers zijn gek op vloerkleden. Want dit zijn de meubelstukken die direct een statement maken. Een interieur zonder een vloerkleed wordt bovendien al gauw verwarrend, onrustig en kil. Voor net dat beetje extra sfeer in jouw woning of op kantoor, is een vloerkleed de beste keuze. Maar hoe leuk is het wanneer zo’n kleed ook nog eens uit duurzame bronnen wordt gemaakt? Desso Street Tracks is daar een prachtig voorbeeld van. In dit artikel lees je meer over dit product.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Industrieel hoogstandje

Een vloerkleed voor het interieur is nooit verkeerd. Ze geven niet alleen kleur en sfeer in je huis, ook geeft het nog eens vele bijkomende voordelen. Vloerkleden verbeteren de akoestiek, werken warmte-isolerend en zorgen voor meer ruimtegevoel en beter wooncomfort. Genoeg redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Maar helaas zijn ze niet allemaal even duurzaam. Een prachtige reeks vloerkleden die wel duurzaam zijn, zijn de Street Tracks van tapijtspecialist Desso.

Hoewel de industriële interieurstijl een stijl is die een beetje uit de hand is gelopen; is de Desso Street Tracks een prachtig voorbeeld van hoe het wel zou moeten. Met dit vloerkleed ben je immers verzekerd van een goed uitgevoerde vormgeving rondom industrieel design. De tweekleurige textuur en het grillige patroon maakt het mogelijk prachtige visuele effecten te creëren in de beoogde ruimte. Alle kleden zijn uitgevoerd in verweerde retropatronen en brutale kleurenschema’s. Street Tracks past fungeert goed in open, industrieel uitziende interieurs met beton of andere harde materialen zoals aluminium, chroom en staal.

Planet Proof

Street Tracks is gemaakt van een gerecycled materiaal dat door het leven gaat als Econyl. Dit zijn garens afkomstig van onder andere oude visnetten uit de oceaan. Het label Econyl zet zich in voor de verminderen van zee-afval en creëert tegelijkertijd een nieuwe grondstof waarvoor geen nieuwe grondstoffen uit de aarde geboord hoeven worden. Een win win-situatie zoals we dat allemaal noemen. Nylonafval, dat anders de aarde zou vervuilen, wordt omgezet in ECONYL®, of ook wel geregenereerd nylon. Het is precies hetzelfde als gloednieuw nylon en kan keer op keer worden gerecycled, opnieuw gemaakt en opnieuw gevormd.

Street Tracks-vloerkleden zijn verkrijgbaar in acht kleuren en worden geleverd in de afmeting 200 x 300 cm. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

Bronnen

Foto’s: Street Tracks by Desso (Tarkett).