Scraplight Pebbles: Pure verlichting van karton

line
Scraplight Pebbles is duurzame verlichting

Je maakt of breekt het interieur met verlichting. Het juiste verlichtingsplan doet namelijk altijd wonderen. Voor de juiste sfeerverlichting gebruik je armaturen met een diffuus licht. Dit betekent dat het licht verspreidt naar alle kanten van de ruimte. Een goede armatuur met dit type verlichting is de Scraplight Pebbles van het Canadese topmerk Graypants. Pebbles is natuurlijk en sculpturaal en is van een heel bijzonder materiaal gemaakt. Weet jij al van wat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Van oud karton naar verlichtingsarmatuur

Je kunt ze bijna niet missen, de karakteristieke kartonnen lampen met bijzondere sculpturale vormen. De vorm van de Pebbles Alki hanglamp van het Canadese verlichtingsmerk Graypants is geïnspireerd op één van de vele kiezelstenen die de ontwerpers vonden op de stranden van Seattle, de stad waar de designstudio zich bevindt. Pebbles is overigens het verbluffende resultaat van een slimme lazersnijder. Hiermee gaat het snijden van karton vooral veel sneller en gemakkelijker. Vervolgens wordt de lampenkap manueel geassembleerd door middel van een non-toxische lijm. De gehele collectie is ook nog eens voorzien van een milieuvriendelijke brandvertrager.

Deze prachtige hanglampen zijn overigens vervaardigd uit gerecycled karton. Beter gezegd: van gerecycled golfkarton. Golfkarton is het resultaat van een veelvuldig gebruikt verpakkingsindustrieproduct. Het is vooral een goedkoop en een eenvoudig te verkrijgen product. Ideaal om dus ook voor andere doeleinden te gebruiken. Deze serie verlichting is voorzien van een natuurlijksfeervol en warm karakter.

OVER GRAYPANTS 

Graypants (2007) is een designstudio opgezet door ontwerpers Seth en Jon in de Amerikaanse stad Seattle. Met voorliefde voor creativiteit, duurzaamheid en plezier maakt het duo een armaturencollectie uit lokaal gerecycled karton. Hieruit ontstaat bijzondere verlichting onder de naam ’Scraplights’. 

Bij Graypants draait het maar om een paar dingen. Vooral samenwerking met sociale organisaties voor werkgelegenheid is voor hen belangrijk. Verder staat het circulair winnen van materialen hoog in het vaandel. Tot slot houdt het duo veel rekening met zogeheten heilzame fabricage. Maar vanwaar die naam? De eerste Scraplight werd gekrabbeld op een stukje papier. Dit staat natuurlijk als synoniem voor een uit de losse pols geschudde lampencollectie. De Disc hanglampen of de kolossale Graypants armatuur Arcturus zijn daar leuke voorbeelden van.

Pebbles is verkrijgbaar in de kleuren wit of naturel. De lamp is 19 centimeter hoog en heeft een diameter van 32 centimeter. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Scraplights Pebbles Alki by Graypants.