Pebble brengt licht in deze donkere dagen

line
Pebble duurzame verlichting

Oei, wat gaat de zon toch alweer snel onder! De geweldige collectie genaamd Pebble van het gerenommeerde designmerk Ay Illuminate brengt gelukkig licht in deze donkere dagen. Hoewel de lamp het uiterlijk van een harde steen heeft, is het in werkelijkheid het tegenoverstelde. Pebble is een prachtige blikvanger en is bovendien gemaakt van een wel heel speciaal materiaal, namelijk van gerecycled karton. Hoe het precies zit, lees je in dit verhaal.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Nederlands trots

Ay Illuminate is een verlichtingsmerk van Nederlandse bodem. Dit bijzondere designlabel laat zich vooral vooral inspireren door de natuur en heeft als motto: “maak gebruik van wat er is”. Ay Illuminate maakt dan ook gebruik van lokaal vakmanschap en natuurlijke materialen die voorkomen in met name Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Natuurlijke, duurzame en handgemaakte materialen staan hierin centraal. Neem de Z1 hanglamp met een lampenkap van handgeweven sisal, dat gespannen is tussen een bamboeframe. Hetzelfde model is er ook met een lampenkap van katoen. Nog zo’n geweldig voorbeeld is de delicate Pebble hanglamp.

‘Simple pod-like design rewrites the rules when it comes to materials, as it may look like stone but it is made of recycled cartons.’

Natuurlijk licht is ondenkbaar, maar met de Pebble Suspension is het echt voorstelbaar. Fleur alle open woonruimtes op met de buitengewone armatuur. Pebble is ecologisch, elegant en origineel tegelijk. Bovendien staat het ontwerp dicht bij de natuur, vandaar de kiezelvorm. Pebble is dus geschikt voor iedere inrichting met landelijke uitgangspunten. De organische en bolvorm voegt rondheid en comfort toe aan het interieur en is dus perfect voor het creëren van een rustgevende sfeer.

Gerecycled karton, pardon?

Pebble is een ongewoon verlichtingsstuk met ongelijke kenmerken die de straalrichtingen in een ruimte regelen. Een LED-bron is opgenomen in de diepe uitsparingen van lamp om een binnenruimte van voldoende gloed te voorzien. Hoewel de lamp het uiterlijk van een steen heeft, is hij eigenlijk gemaakt van gerecycled karton. Hoe bijzonder is dat? Karton is eigenlijk niets anders dan heel dik papier. Voor de productie van papier en karton worden dan ook dezelfde grondstoffen gebruikt. Deze afvalstroom valt dan ook onder het oud papier en is heel goed te recyclen.

Pebble is verkrijgbaar in verschillende maten, zoals de maat S, M of L. Ook is de collectie in diverse kleuren te leveren, zo kun je kiezen uit de kleuren terracotta, grey of black. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Pebble by Ay Illuminate