Handgemaakt keramiek voor het groene interieur

line
Duurzame verlichting

Nederland loopt al jarenlang voorop in de designwereld. Neem een voorbeeld aan alle opkomende ontwerpers die we vaak zien met de Dutch Design Week. Langzamerhand stroomt het ook vol met designers die rondom het thema duurzaamheid volop innoveren of juist teruggrijpen naar oude, welverdiende materialen. Een van die ontwerpers is Greetje van het Nederlandse label Great Ceramics. Zij maakt de meest prachtige producten voor het interieur van, je raadt het al, keramiek!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Duurzaam keramiek

Greetje, de persoon met het creatieve brein achter het Nederlandse label Great Ceramics, heeft een fantastische pottenbakkerij, atelier (en webshop) in Amsterdam. Hier staat liefde voor het oude ambacht centraal. Voor het openen van haar eigen bedrijf heeft ze jarenlang als opgeleid textiel modeontwerper in de modebranche gewerkt. De gevolgen van de fashion voor de volksgezondheid, de planeet en het leven van de kledingarbeiders maakte dat ze besloot om het over een andere boeg te gooien. Nu creëert ze met haar handen de meest fraaie items voor het duurzame interieur.

Maar waarom is keramiek eigenlijk zo duurzaam? Keramische producten onderscheiden zich in gebruik door een onweersproken lange levensduur zonder onderhoudsnoodzaak, non-toxiciteit, kleurechtheid en vormvastheid. Keramische producten en systemen zijn herbruikbaar of recyclebaar. Op productniveau resulteert dat dus in gunstige milieuprestaties over de gehele levensduur.

Interieurproducten met een verhaal

De ontwerpster heeft een grote passie voor allerlei technieken met verschillende materialen uit diverse culturen. Ze houdt ervan ze in de praktijk te brengen en te vertalen naar haar eigen werk. Greetje hoopt met haar producten het oude ambacht pottenbakken weer tot leven te kunnen brengen. De liefde voor textiel is overigens nog altijd terug te vinden in de texturen die ze verwerkt in de klei. Met behulp van diverse aardewerktechnieken, eigen mallen en glazuren is ze in staat tot het maken van interieurproducten die een grote indruk maken.

Great Ceramics maakt bijzondere verlichting, vazen en ook kleinere items zoals houders voor de mooiste droogbloemen. Bovendien is ieder object uniek, zijn er geen grote voorraden en worden de producten plasticvrij verpakt of verpakt met gerecycled materiaal. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit merk, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Terracotta pendants by Great Ceramics.