CreaReDesign: milieuvriendelijke lampen van papier-maché

line
Duurzame verlichting

Met verlichting kun je natuurlijk altijd alle kanten op. Ben je op zoek naar een keer wat anders dan alleen die saaie lampenkappen met altijd hetzelfde uiterlijk? Dan is het cosmopolitische label Crea-Re misschien wel wat voor jou. Dit merk maakt unieke verlichting voor de groene consument. Niet alleen zijn hun lampen gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, ook zijn ze speels en bovenal origineel. Je hoeft alleen even uit die comfortzone te stappen en voilà: een inrichting waarvan je zeker weet dat geen ander hetzelfde heeft.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

MUZISCHE RECYCLING

Crea-Re Design is de plek bij uitstek voor zelf ontworpen en handgemaakte producten. Je kunt er vooral terecht voor unieke lampen met een bijzonder verhaal. De naam van het label zegt het eigenlijk al; het woord is afgeleid van de twee woorden ‘crea‘ (BEA!), aldus creatie en van ‘re‘, recycling. Crea-Re is namelijk speciaal in het leven geroepen met als doel het creatief recyclen van ongewenste objecten. Je kunt het zo gek niet bedenken en deze creatievelingen maken het voor je. Zo hebben ze verlichting van onder andere afgedankte clips, planken, kranten en vrachtwagenzeil.

EEN TWEEDE LEVEN

Crea-Re hun producten worden met de hand gemaakt in Polen en Spanje met hoogwaardige materialen en fijne afwerkingen. Het is tegen het weggooien van spullen en geeft objecten dan ook voornamelijk een tweede leven. Ook is ieder project uniek- zo concentreert het label zich op het maken van kleine series artikelen, waarvan het aantal beperkt is. Dit is niet alleen geweldig voor de originele consument; maar ook voor het milieu. Het merk gebruikt op zijn houtproducten enkel vernis op waterbasis en werkt ze af met een bijenwas. De verlichting van Crea-Re voldoet dan ook aan meerdere ecologische – en energiebesparende eisen.

Neem een voorbeeld aan de collectie Sensi, een serie lampen van papier-maché en is afgeleid van de woorden zintuigen en gevoeligheid. De verlichting is geïnspireerd op de sensualiteit en het mysterie van het menselijk lichaam. Zachte lijnen, pasteltinten en een verleidelijke textuur creëeren een vorm die je niet snel zult vergeten. Het gladde en ovale oppervlak doet je bovenal denken aan de menselijke imperfectie: onregelmatige uitsparingen en diepe rimpels. Ben jij nou ook helemaal in de ban van dit merk, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Sensi-I Collection by Crea-Re.