Coil: collectie hanglampen uit upcycled plastic

line
Duurzame verlichting

We krijgen er maar geen genoeg van; interieurproducten die zijn gemaakt uit plastic afval. De ontelbare mogelijkheden verbazen ons ieder keer opnieuw. De Amerikaanse verlichtingsproducent LightArt presenteert de Coil Collection: een prachtige reeks hanglampen met een duurzaam karakter. Deze elegante armaturen zijn namelijk gemaakt met hun eigen plastic afval. Het bedrijf wilt hiermee een duidelijk statement naar buiten brengen: gooi niks weg, want zelfs afval belooft gouden bergen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Verlichtingskunst

De in Seattle gevestigd studio LightArt is gespecialiseerd in unieke verlichting gemaakt van lokaal geproduceerde onderdelen en een mix van traditionele en geavanceerde productietechnieken. Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met architecten en ontwerpers en produceert zowel op maat gemaakte verlichting als gestandaardiseerde armaturen. Van sculpturaal tot klassiek en minimalistisch, LightArt verlichting maakt ieder interieur een stukje sfeervoller. Met de Coil collectie legt het label de focus op duurzaamheid en verantwoorde productie.

De hanglampen van de Coil-reeks zijn namelijk gemaakt uit plastic afval. Dit afval komt regelrecht uit hun eigen werkplaats en benadrukt het belang van duurzaam lichtontwerp. De collectie is tot leven gekomen na ruim twee jaar onderzoek en ontwikkeling. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Het zijn elegante hanglampen geworden met een minimalistisch design. Met hanglampen in verschillende diameters, passen ze in een breed scala aan ruimten in zowel de particuliere als projectomgeving. Leuk om te proberen: hang de lampen op een asymmetrische wijze op. Dit geeft net dat beetje meer pit in het interieur. Houd je meer van de klassieke benadering dan zijn de hanglampen ook prima symmetrisch op te hangen.

Koploper in duurzame verlichting

Maar dat is nog niet alles, want de Coil collectie heeft nog veel meer in petto. Zo zijn ze geassembleerd met een PVC-vrij netsnoer en afgewerkt met een TGIC-vrij gepoedercoate hardware. Het is daarom niet voor niks dat LightArt de winnaar werd van o.a. de Architizer +A (Product Award for Sustainable Design); Metropolis Likes & Metropolis Planet Positive in Lighting; HiP Awards in Lighting en de beste bij Neocon Sustainability in Decorative Lighting.

De hanglampen zijn voorzien van upcycled, 3D-geprinte plastic kappen met gebogen vormen. Afgewerkt met een gestructureerd oppervlak en een matte afwerking waardoor ze op keramiek lijken. De Coil collectie is voorzien van zeven stijlen, allemaal verkrijgbaar in diverse kleuren. De lamp wordt geleverd met dimbare LED-verlichitng en verstelbare ophangingen. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit product, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Coil Collection by LightArt.