VAN VEGAN VOEDSEL NAAR INTERIEURS

line

Geschat wordt dat veganistische designproducten net zo populair worden als veganistisch voedsel, meldde Dezeen, ’s werelds meest populaire en invloedrijkste architectuur- en designmagazine. 

VEGAN MOVEMENT OOK IN ONS INTERIEUR

De ‘vegan movement’ krijgt steeds meer voet aan de grond. Volgens Google Search, een tool om statistieken op het internet mee te meten, is de interesse in het veganisme tussen 2012 en 2017 verviervoudigd. Daarnaast is het jaar 2019 uitgeroepen tot de ‘Year of the Vegan’ met meer dan 1,525 miljoen veganisten ter wereld. 

Omdat veganisme zich steeds meer gaat manifesteren als een bewuste leefstijl, wordt verwacht dat naast voedsel de trend ook wordt doorgezet naar designproducten in de mode- en/of interieurwereld. Het jaar 2019 was daarom al een heilig jaar wat betreft de veganisten. 

“The products that we surround ourselves with will get to the stage where food is now”

-Aldus Don Kwaning, wiens linoleer een veganistische vervanger is voor lederen bekleding”.

HOTEL INTERIEUR HELEMAAL VEGAN

Zo is recentelijk de opmars van het ‘cruelty-free’ interieur design officieel van start gegaan met de opening van de Vegan Fashion Week in LA. De gasten van dit spectaculaire event mochten namelijk verblijven in de eerste plantaardige hotelsuite ter wereld waarin ontwerper Philippe Starck helemaal los kon gaan met z’n meubelen van jawel, echt appelleer! Lees hier verder over deze geweldige innovatie. 

Er zijn echter nog maar een handjevol ontwerpers die zich inzetten voor dit doel. Designers laten zich pas in met wreedheidsvrije producten wanneer er daadwerkelijk sprake is van een consumentenomslag.

TOEKOMST BESTENDIG?

Willen we daarom meer zien van dit soort interieurproducten? Dan dient er simpelweg nog meer vraag te moeten komen naar compassievol productdesign. Consumenten zijn daarom de aangewezen hervormers van de markt. In de tussentijd is het aan de bewuste interieurontwerper, zoals LYNN, om te zoeken naar kwalitatieve alternatieven voor dierlijke producten die vandaag de dag, helaas nog overal aanwezig zijn.