MILIEUVRIENDELIJKE VEGAN AMAZONA KRIJTVERF

line
Ecologische verf

De vraag naar duurzame en diervriendelijke verf wordt steeds groter. Interieurexpert Cristel van Bragt was daar al langer van op de hoogte. Daarom zette ze ruim tien jaar geleden haar eigen verflijn Amazona op. Een verf bestaande uit volledig natuurlijke grondstoffen. Bovendien bevat geen dierlijke producten. Helemaal vegan dus!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER AMAZONA

‘’Het werken met kalkwas, krijtverf en colourwax is zo veelzijdig, dat je er meubels en muren, maar ook accessoires mee onder handen kunt nemen. Helaas zijn de verfsoorten nog niet zo bekend bij het grote publiek. Met Krijtverf & kalkwas hoop ik daar verandering in te brengen.’’

-Oprichtster Amazona Krijtverf Cristel van Bragt

Amazona krijtverf is een echte kwaliteitsverf. Het bevat natuurlijke kleurpigmenten waardoor het een diepe en levendige kleur maakt op muren. Het is een ultra matte verf die bovendien een natuurlijke en rustige sfeer geeft aan ruimten.

Nog een voordeel van de Amazona krijtverf is dat het geen oplosmiddelen, weekmakers of andere schadelijke stoffen bevat. Daarnaast is de verflijn volledig biologisch afbreekbaar. Dit feit maakt het dus honderd procent ecologisch. Ook is de Amazona krijtverf onderling mengbaar.

Amazona producten worden in Nederland op ambachtelijke wijze geproduceerd. Op deze manier past de verf bij het gedachtegoed van duurzaam interieur design. Want hoe dichter bij huis, des te minder transport nodig is. Zo doen we ook nog wat aan onze ecologische voetafdruk. Hell yeah!

‘’Mijn passie voor verf wilde ik graag delen

Daarnaast maakt het bedrijf zo veel mogelijk gebruik van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. De verfemmers worden gemaakt uit gerecycled kunststof en de etiketten worden vervaardigd uit suikerriet, een soort wateroplosbaar vulmateriaal. De lege emmers komen helaas bij het plastic afval. De wasblikken zijn echter voor 90% te recyclen.

ECOLOGISCH SHOPPEN

De collectie krijtverf bestaat op dit moment uit 20 diverse kleuren die allemaal een vergrijsde gloed over zich heen hebben. Om de verf in de keuken of op een meubelstuk te gebruiken, wordt de Amazona Ecofinish aangeraden. Door dit dun aan te brengen met een kwast of roller krijg je een ultra matte vernis. Wil je juist een gepatineerd effect? Gebruik dan de kalkwas of Colourwax. Het meubelstuk of wand werk je af met behulp van een transparante kwaliteitsboenwas.

THE AMAZONA ARCHITECT COLLECTION

Als eerbetoon aan de architect van het bijzondere Rijksmonument neemt Amazona een speciaal Duiker-kleurenpalet op in de collectie. Deze bestaat uit acht bijzondere kleuren en hoogwaardige 100% ecologische verf. Zonnestraal is een iconisch monument ontworpen door Jan Duiker en Bernhard Bijvoet in de jaren twintig als sanatorium in Hilversum. Het complex is pionierswerk uit de periode van de stijl het Nieuwe Bouwen.