NAMI CHAIR VOOR EEN STIJLVOL TERRAS

line
Duurzame tuinstoel

Het is zo fijn om te zien hoe overal ter wereld mensen hun handen in elkaar slaan om iets te gaan doen tegen al dat plastic afval. We weten inmiddels allemaal wat het met de wereld doet, dus het tijd voor actie. Een van die actievoerders is het Deense designhuis HOUE. Met hun nieuwe collectie NAMI zorgen ze ervoor dat zoveel mogelijk huishoudelijk afval wordt gerecycled en opnieuw kan worden gebruikt voor zowel binnen als buiten. Het is een moderne stoel met organische lijnen die je niet zo snel vergeet.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Top design: Deens erfgoed

Houe is een Deens designhuis opgericht in 2007. Het designlabel combineert veel comfort met design in hun werk. Daarom steekt het veel energie in hun productontwikkeling en streeft het ernaar om te voldoen aan een hoge standaard van vakmanschap. De producten worden alleen vervaardigd in gevestigde fabrieken waarmee ze al enkele jaren nauw samenwerken. Het gaat hier dus niet om willekeurige massaproductie; elk detail, elke verbinding of elk onderdeel in hun meubilair is zorgvuldig gekozen of uitgevonden door het HOUE-team om een uniek product te maken. Een van die geweldige items is de NAMI collectie.

NAMI bestaat uit een reeks moderne tuinstoelen ontworpen door Hans Thyge & Co, een ontwerpstudio dat werd opgericht in 1990 door Hans Thyge Raunkjaer. De studio is gespecialiseerd in het ontwerpen van meubels, objecten, interieurs en branding en heeft een lange geschiedenis van knowhow- en ervaring in het werken met een verscheidenheid van materialen en productiemethoden voor klanten over de hele wereld. Een van die klanten was dus het Deense designhuis HOUE. Aan het ontwerp van de Nami collectie werkten gepassioneerde ontwerpers om hun gedurfde ideeën tot werkelijkheid te brengen.

Het resultaat? Een collectie gedurfde stoelen voor zowel het interieur als het exterieur. Ze fungeren geweldig op een terras, tuin of balkon. Houd je bijvoorbeeld van een industriële look? Dan passen ze ook prima binnen in huis. De naam NAMI komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen: het betekent golven en benadrukt de organische expressie van deze elegante tuinstoel. Het ontwerp is gebaseerd op de krachten en lijnen van de natuur en vindt in weer en wind zijn natuurlijke plek buiten. De elegante ronding in de stoelschaal leidt de geest naar een golf die over het strand spoelt. Voel jij hem al?

Milieubewuste productie

De schaal van NAMI is gemaakt van huishoudelijk afval uit Denemarken. Maar liefst 97 procent van de stoel bestaat uit gerecycled plastic en de overige 3 procent uit kleurpigment. Maar dat is nog niet alles: ook worden ze allemaal vervaardigd in eigen land Denemarken. Het is het resultaat van het huwelijk tussen het Deense erfgoed van meubeldesign en de allernieuwste Deense innovatie op het gebied van materiaalgebruik. Bovendien hoeven ze op deze manier ze niet verscheept te worden uit verre landen.

De prachtige buitenstoelen van HOUE zijn verkrijgbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Hemelsblauw, zwart, olijfgroen en donkergrijs zijn natuurlijke kleuren die de tuin geweldig complementeren. Ben je nou dol op de producten van Houe, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies of tuinadvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Nami Chair by Houe.