Sherwood dining table: ronde eettafel voor sfeer

line
Duurzame eettafel van gerecycled hout

Voor een lange tijd zagen we alleen maar rechthoekige tafels. Alles moest recht toe- recht aan. Maar die tijd zijn we inmiddels gelukkig voorbij. Inmiddels is alles mogelijk bij eettafels: zo zien we veelal ovale tafels, organische tafels maar ook ronde tafels. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Sherwood Dining Table van het landelijke merk Riviera Maison. Hij is niet alleen prachtig zwart, maar ook nog eens gemaakt van een wel heel duurzaam materiaal. In dit artikel lees je het verhaal achter dit tafeltje.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie

Een waardevolle toevoeging

De voordelen van een ronde eettafel? Die zijn ontelbaar. Om te beginnen zijn het tafels waarmee sfeervolle tafelgesprekken door ontstaan. Bij dit type tafel kunnen conversaties eenmaal beter worden gehouden doordat het beter aanvoelt. Zo bevordert een ronde tafel immers het oogcontact tussen mensen. Het is daarom niet voor niets dat je dit soort meubels vaak terugziet in bijvoorbeeld restaurants. Daarnaast hebben ronde tafels geen scherpe hoeken, bieden ze meer veiligheid, breken ze de ruimte en zijn het de ideale plaatsmakers voor kleine oppervlakten.

Ronde tafels zijn wat mij betreft dan ook echte tijdloze meubels. Een prachtig exemplaar dat bijna in ieder interieur past, is de Sherwood Dining Table van het geliefde interieurmerk Riviera Maison. Met deze eettafel ben je namelijk direct verzekerd van een statement in huis. Deze massieve blikvanger is ideaal voor luchtige ruimten met hogere plafonds. Sherwood maakt direct korte metten met loze, lege en ongevulde plaatsen. Maar waarom is deze tafel eigenlijk zo bijzonder?

Hergebruikt materiaal

Nou dat kan ik je makkelijk vertellen. De Sherwood eettafel is een robuuste, strakke tafel die volledig is gemaakt van gerecycled eikenhout. Hoe leuk is dat? Zowel de gekruiste, stevige poot, als het dikke blad springen in het oog en geven deze tafel een stoere uitstraling. De afwerking van het hout is matzwart waarin de houtnerven prachtig zichtbaar blijven. Deze eettafel is uiterst geschikt voor landelijke, minimalistische, brutalistische, organische en natuurlijke interieurs.

De afmetingen van de Sherwood Dining table zijn 150x 150 cm. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

Bronnen

Foto’s: Sherwood Dining Table by Riviera Maison.