PURE & ORIGINAL ECOLOGISCHE VERF

line

Het is lente! En hoe leuk is zo’n nieuw kleurtje op de muur? De meesten onder ons kopen natuurlijk gewoon een potje verf van de Histor of Flexa. Maar wist je dat de meeste verfsoorten helemaal niet zo duurzaam zijn? De oprichters van Pure & Original brachten daar verandering in. Nu maken ze duurzame, ecologische en vegan verf waar LYNN zeker blij van wordt!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

ALLES OVER PURE & ORIGINAL 

Pure & Original is de naam van een verffabrikant dat in 2006 opgezet is door Erwin Floor. Toen hij en zijn vrouw bezig waren met het bouwen van hun eigen huis, kwamen ze erachter dat sommige verfsoorten helemaal niet verkrijgbaar waren. Omdat het huis in de Vlaams landelijke stijl zou gebouwd worden, waren donkere intensieve kleuren nodig. Deze tinten, toen nog enkel te koop in een kleine fabriek in België. Dit familiebedrijf maakte toen al 70 jaar z’n eigen verf. Zo is de samenwerking begonnen, en de rest is geschiedenis. 

DUURZAAM, ECOLOGISCH EN VEGAN 

Tegenwoordig is Pure & Original een internationaal merk dat zich op de markt zet als duurzaamecologisch en vegan. Zo zijn alle verfsoorten op waterbasis en gekleurd met natuurlijk pigmenten. Daarnaast werkt het bedrijf zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen. Het bedrijf probeert ook zo min mogelijk chemicaliën toe te passen. Puurheid staat hier dus hoog in het vaandel.

“WIJ MAKEN MOOIE VERF MET RESPECT VOOR MENS EN NATUUR.”

Daarom is de verffabrikant volgens LYNN bijna 100% ecologisch verantwoord. Het bedrijf heeft nog wel meer kwaliteiten in huis. Alle verven die ze verkopen zijn immers vegan. Daarentegen zijn niet alle kwasten vegan, sommige zijn een mengeling van varkenshaar en synthetisch haar. De reden hiervan is dat varkenshaar zorgt voor een mooiere vloei voor sommige verfsoorten. Voor goede vegan verfkwasten kun je terecht bij Frenchic.

VERF OP WATERBASIS 

Hoewel er veel mensen zweren bij verfsoorten of oliebasis, maakt Pure & Original enkel verf op waterbasis. Toch zweert het bedrijf dat deze verfsoort minimaal zo sterk is als de olie gedragen verf. Hun assortiment bestaat overigens uit verschillende glansgraden. Van fluweel- en kalk mat, tot eggshell en hoogglans. Ook blijft de glans net zo lang mooi. 

BEPERKT VOS-GEHALTE

Nog zo’n voordeel van deze verfsoorten zo min mogelijk VOS bevatten! Deze afkorting staat voor ‘vluchtige organische stoffen’ die tijdens het schilderen opstijgen en zich verspreiden door de ruimte. VOS deeltjes zijn zeer schadelijk voor onze gezondheid en ons milieu. Helaas zijn er bij oplosmiddelen nog wel VOS nodig. Gelukkig zijn de Fresco kalkverf en de Marrakech Walls helemaal VOS-vrij. 

NO WASTE POLICY? 

Pure & Original probeert zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Verpakkingen en recycling zijn thema’s waar ze zich dan ook actief mee bezighouden. De meeste verf wordt dan ook verkocht uit 100% recyclebare ijzeren blikken. IJzer is een stuk duurzamer dan de gemiddelde plastic pot. Drukwerk probeert men tevens zoveel mogelijk te vermijden. Alle brochures en informatie zijn daarom digitaal te vinden.

LYNN vindt alleen nog dat er wat kan verbeterd worden aan de duurzaamheid van hun verpakkingen. Zo worden de producten nog steeds geleverd in karton en plastic. Het plastic is slechts voor 30% recyclebaar. Dit kan dus beter. 

BRONNEN

Inleidingsfoto: Fresco kalkverf, kleur Cardinal Red. Pure & Original.