ECO-DESIGNJACHT OP VEILINGSITE CATAWIKI

line
ECO-DESIGNJACHT OP VEILINGSITE CATAWIKI

Ben jij zo’n iemand die graag alle kringloopwinkels afstruint in de hoop iets te vinden van exclusieve waarde? Dan is wellicht Catawiki ook de moeite waard om eens uit te proberen. Dit online platform is namelijk de ideale plek voor ecodesignjagers– en verzamelaars. Zo vind je op Catawiki iedere week inspirerende, ongebruikelijke en onverwachte objecten voor het duurzame interieur.

ONLINE VEILINGPLATFORM

Catawiki is een online veilingplatform uit 2008 en is opgericht door een Nederlands internetbedrijf uit Assen. Je kunt het platform vergelijken met bijvoorbeeld online versies van Christie’s of Sotheby’s; de eeuwenoude en wereldberoemde veilinghuizen van de oude stempel. Catawiki is zogezegd de moderne versie. De naam Catawiki is een samenvoeging van de woorden ‘catalogus‘ en ‘wiki‘. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in vele verschillende interieur-categorieën. Via het platform biedt het bedrijf bijzondere objecten aan internationale kopers die de passie voor het bijzondere delen.

ALLE EXPERTISE IN HUIS

Achter Catawiki zitten zo’n 200 experts die alle items bekijken en keuren voordat ze online geplaatst worden. Bijvoorbeeld op ‘echtheid‘ en de staat waar het object in is. Deze experts weten ontzettend veel van een bepaald onderwerp en kunnen er veel uitleg over geven. Het team van interne experts is dan ook de drijvende kracht achter het bedrijf. Zowel kopers als verkopers kunnen er voor meer advies terecht. Wat maakt bijvoorbeeld zo’n tafel speciaal? Waar moeten kopers op letten als ze een online tafel kopen? Daarvoor kun je dus allemaal terecht bij deze prachtige website.

ORIGINELE VONDSTEN VOOR HET INTERIEUR

Maar wat is precies de toegevoegde waarde van Catawiki? Simpel. Het succesvolle platform biedt verzamelaars de mogelijkheid hun verzameling online te kunnen bijhouden; en bezoekers kunnen zelf items aan de catalogus toevoegen. Bovendien worden er binnen verschillende categorieën unieke objecten geveild, van stoelen tot banken, decoratie, kunst, verlichting, vloerkleden en nog veel meer. Zelfs bijzondere planten, zoals veel verschillende soorten bonsai-boompjes kun je er vinden.

”Hetzelfde op het gebied van interieur: handjes omhoog bij wie het ook kriebelt het huis aan te pakken.”

Catawiki heeft voor iedere interieurliefhebber elk wat wils. Exclusieve objecten variëren van art-deco tot art-nouveau, antiek, design, vintage en ga zo maar door. Ben je toch meer het landelijke type? Catawiki biedt zelfs voorwerpen aan uit opties zoals brocante, Engelse landhuisstijl, Franse elegantie en de mediterraanse stijl. Het leukste is natuurlijk, dat al deze items van tweedehandse komaf zijn. Geschikt dus voor ieder duurzaam interieur. En dat is, kunnen we je vertellen, een bijzonder leuk tijdverdrijf!