DE PLANTTRENDS VAN 2020 OP EEN RIJTJE

line
De planttrend van 2020

We zijn natuurlijk allemaal dol op planten in huis. Ook dit jaar blijft onze groene vriend onmisbaar voor het interieur. Niet alleen wordt een bepaalde inrichting mooier door toevoeging door groen, ook zuiveren ze de lucht ervan. Planten zijn gewoon goed voor alles. Maar welke planten gaan we dit jaar veel zien? LYNN zocht voor je uit met welke trends we zullen gaan kennismaken. En dat zijn niet de minste.

VAN TREND NAAR LEVENSTIJL

Groen is hot, dat is zeker! Maar waarom al die aandacht voor planten? Simpel. Planten hebben eenmaal een speciale werking op onze omgeving en gezondheid. Door de luchtzuiverende waardes en rustgevende eigenschappen kunnen veel mensen niet meer zonder een plant in huis. De plant heeft dus eigenlijk een opwaardering gekregen; van trend naar een zekere levensstijl. Eentje die geschat wordt alleen nog maar geliefder te worden in Europa. En dat mag gevierd worden.

DE PLANT VAN HET JAAR

Normaalgesproken spreken we altijd van de plant van het jaar. Maar die blijft in 2020 ongemerkt. Want de interesse voor groen is groter dan ooit. Dat betekent dat we planten in alle soorten en vormen gaat zien. Het maakt niet uit of die groot, klein, breed of smal zijn. Alles mag. Waar we ooit begonnen met de pilea (pannekoekenplant), de monstera’s en alocasia’s; staat dit jaar in het teken van varens, syngoniums en calathea’s. Toch als je het plantenexpert Edwin van der Eijk vraagt, is 2020 het jaar van de philondendron. Zo vliegen deze dingen over de toonbank voor maar liefst zeventig euro per plant. Iets wat een paar jaar geleden nog ondenkbaar was.

DUURZAME PLANTEN MAKEN DEBUUT

Je zult wel denken, planten zijn toch altijd duurzaam? Dat is helaas niet altijd het geval. Je huis verduurzamen doe je natuurlijk met kamerplanten. Maar wist jij dat de meeste kamerplanten volgespoten zijn met gif? Veel planten van bouwmarkten of tuincentra zijn helaas volgespoten, waardoor het een slechte invloed heeft op zowel onze gezondheid als het milieu. Zulke planten wil je dus helemaal niet in je interieur hebben. Laten we 2020 dan het jaar uitroepen van de ‘groene’ plant. Bij Sprinklr kun je duurzame planten shoppen.

GA VOOR IETS BIJZONDERS

Wil jij echt next level gaan met je binnenplant? Kies dan voor hydroponie: het laten groeien van planten in water in plaats van aarde. Op deze manier is het eenvoudig om je plant te voorzien van voldoende water. Ideaal dus voor de mensen die hun kindjes laten verdrogen! Bovendien heb je een keer echt wat anders staan in je woonkamer dan die normale keramieken pot. Bovendien kun je er lang van genieten! Lekker groen doen.

10 x populaire kamerplanten 2020

  1. De Sanseveria, ook wel Vrouwentong genoemd, is een plant die maar weinig nodig heeft om te overleven. Deze plant is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.
  2. De Calathea staat prachtig bij de Scandinavische interieurstijl. Bovendien is het gewoon een plant met een geweldige aanvulling in ieder interieur.
  3. De Ficus Elastica is de ideale plant voor in de woonkamer of kantoor. Geschikt voor mensen die lang willen genieten van de plant.
  4. De Alocasia Odora, oftwedel de Olifantsoor is een prachtplant en staat geweldig in onze urban-jungle.
  5. De Cactus is nog steeds niet in de vergetelheid geraakt. Dit komt doordat hij een van de makkelijkste kamerplanten is die je maar in huis kunt hebben.
  6. De Strelitzia, oftewel de Paradijsvogelplant blijft nog steeds in de lijsten staan. Wie kan er nou niet leven zonder zijn prachtige grote bladeren?
  7. De Aloƫ Vera is wel een heel speciale plant, want hij werkt niet alleen luchtzuiverend; ook werkt het sap ervan helend voor onze huid.
  8. De Monstera Deliciosa is een plant waar we misschien een beetje op uitgekeken zijn, maar behoort nog steeds wel in de top 10. De gatenplant is immers nog altijd een fraaie eyecatcher voor ieder interieur.
  9. De Zamioculas is een plant die je misschien nog niet kent. Het is een plant met een bijzondere vorm, check it out!
  10. De Philondendron mag zeker niet ontbreken in deze top 10 lijst.