10X DUURZAME INTERIEUR WEBSHOPS

line
10 x duurzaam wonen

We willen natuurlijk allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Om zo milieubewust mogelijk te kunnen winkelen, zocht LYNN de beste shops voor je uit. Met een paar clicks heb je vanaf nu toegang tot de beste duurzame webshops van Nederland. Check it out!

1. LOOPEDGOODS

LoopedGoods maakt producten die je nergens anders ziet. Zo heeft het bedrijf zich gespitst op zogeheten circular homeware: producten die worden gemaakt van restmateriaal. LYNN haar favoriet is dan ook de stoere bureaulamp, volledig vervaardigd uit gebruikte bouwborden.

Op deze manier wordt de afvalberg een stukje kleiner en is er minder energie nodig. Verder zijn er nog vele andere interessante producten te vinden, zoals de NS-schommel en de industriële bandtafel waar iedere man blij van wordt. LoopedGoods is daarom zonder twijfel de eerste in deze ranglijst.     

2. H-EERLIJK

Mijn complimenten voor deze merknaam. Het zegt meteen waar de webshop eigenlijk om draait: H-eerlijk is een fairtrade winkel met ecologiche (design)producten, hetzij op het vlak van materiaal (gerecycleerd, biologisch, natuurlijk,…), hetzij in gebruik (of beter: hergebruik), of beide..

De oprichters van de webshop hebben een fantastisch item in huis, namelijk de industriële ‘Blow Sofa’, een opblaasbare bank van 100% recycleerbare papieren zakken. Een duurzaam interieur kan mede dankzij deze site helemaal stijlvol zijn! Finalemente.

3. DE MACHINEKAMER

Ben je dol op vintage meubilair? Dan zit je bij de Machinekamer helemaal gebakken. Dit bedrijf heeft een exclusieve licentie om diverse meubelklassiekers opnieuw uit te geven. Zo vind je er designmeubilair van bekende ontwerpers uit de jaren ’30 tot de jaren ’80. Neem een voorbeeld aan de mid century eetstoelen van Eames, die niet voor een al te hoog prijsje weg gaan. Vijftig jaar design, dat is toch om te smikkelen?

4. FEEL GOOD ECO STORE

Over de FEEL GOOD (eco store) valt niet te twisten. Het bedrijf heeft zich immers bewezen als het gaat om goede smaak. Neem bijvoorbeeld de stijlvolle bijzettafel met okergeel onderstel, helemaal ambachtelijk gemaakt. Ook het andere ECO-meubilair mag niet vergeten worden. Deze tafels zijn immers afgewerkt met eco-minerale verf, olie of kalklak. Is dat niet geweldig?

5. YOSHIKO

Yoshiko is een homeware-merk met een vleugje spiritualiteit, diepgang- en passie, maar voornamelijk een maatschappelijk bewustzijn dat design promoot op de juiste manier. Het bedrijf werkt daarom uitsluitend samen met duurzame, organische materialen of met veilige alternatieven. Zakendoen is volgens Yoshiko fairplay en fairpay. LYNN sluit zich daar helemaal bij aan. Nu jij nog!

6. NANII

Bij Nanni kun je terecht voor prachtige, stijlvolle, en altijd duurzame en/ of fairtrade producten. De collectie varieert van accessoires zoals wandkleden tot aan kaarsen en textiel. LYNN is gek op de wallhangings van The Dharma Door. Deze zijn een fantastische toevoeging bij de volgende interieurstijlen: bohemian,- ethnic,- eclectic,- urban jungle,- en vintage. Deze duurzame webshop verdient daarom een mooie plaats in deze top tien, vind je ook niet?

7. PIET HEIN EEK– FAIR TRADE ORIGINAL COLLECTIVE

Fair Trade, wie kent het niet? LYNN is nog altijd dol op de gele curry van Fair Trade. Maar naast curry’s, theetjes en koffies, zijn er dus nu ook prachtige producten voor het interieur te koop. Denk bijvoorbeeld aan Vietnamese manden, Thais serviesgoed en schouder- en laptoptassen van recycled rubber. Helemaal van deze tijd zijn de producten van hergebruikte rijstzakken, zoals enkele vernuftige tafelkleden, kussens en shoppers. Reden genoeg om te gaan shoppen!

8. ECOPOTS

Ecopots is een bedrijf dat bloempotten en plantenbakken ontwikkelt die niet alleen zijn gemakt van gerecycled kunststof met een natuurlijke look, maar die vooral ook vandaag, morgen en over tien jaar nog goed, mooi en relevant zijn. Net als LYNN vinden zij dat we geen nieuwe, grondstoffen moeten gebruiken voor de productie van consumentengoederen.

Ook dienen we geen producten meer te maken die maar voor één of twee jaar meegaan door matige kwaliteit of trends. Het ontwikkelen van tijdloze bloempotten en plantenbakken is daarom in het leven geroepen als belangrijkste kernwaarde van dit bedrijf. 

9. B-ORGINAL

B-ORIGINAL is een nieuwe speler in de wereld van wonen, accessoires en lifestyle. Deze webshop verkoopt niet enkel duurzame producten, maar is ook nog eens helemaal fair-trade! B-ORIGINAL verkoopt enkel hoogwaardig sloophouten (kinder)meubels, woonaccessoires en gerecyclede producten. LYNN is inmiddels verliefd geworden op de oude, doorleefde en robuuste eettafel(s) van B-ORIGINAL.

10. WAAR & DUURZAAMHEID

WAAR neemt duurzaam ondernemen serieus. Naast verantwoorde producten uit het assortiment, voert het bedrijf dit ook door in de bouw- en inrichting van iedere winkel. Daarnaast maakt het gebruik van zogeheten WAARborgen, gecertificeerde labels die iets zeggen over de duurzaamheid van het product. LYNN is in ieder geval al dol op de schaal ‘Fair Forward’ van 100% gerecycled papier.