Costume Sofa nu al ontwerp van het decennium

line
Duurzame bank voor het interieur

Het Italiaanse topmerk Magis heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Hun nieuwe modulaire sofa dat zich schuilhoudt onder de naam Costume, is ontworpen door designer Stefan Diez met duurzaamheid in het achterhoofd. Magis, eerder bekend als fabrikant van de kindercollectie Me Too: Puppy – de abstracte hond van plastic, slaat een totaal nieuw hoofdstuk in met Costume. De reeks sofa’s zijn pareltjes om naar te kijken, maar er is nog meer. Weet jij bijvoorbeeld dat deze bank de eerste is in zijn soort?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Op en top klasse

Conventionele banken zijn doorgaans moeilijk of onmogelijk in hun onderdelen te scheiden, waardoor recycling of reparatie onmogelijk zijn. Ontwerper Stefan Diez moest de gemiddelde bankconstructie heroverwegen om het kostuumsysteem van het Italiaanse merk Magis te creëren, dat gemakkelijk uit elkaar te halen, te recyclen en schoon te maken is. Het resultaat? Een modulaire bank met een polyethyleenstructuur gemaakt van gerecycled industrieel afval en is zelf ook wederom recyclebaar. Het systeem bestaat uit vier modules: een stoel, een linker- en rechterarmleuning en een poef. Hierdoor kan de consument bij een nieuwe indeling de sofa altijd aanpassen.

Veilig onder het mom van Greenguard

De hoes van Costume is volledig afneembaar dankzij de elastische lussen die in de bodem zijn gehaakt. De bank kan gemakkelijk worden aan- en uitgekleed voor reiniging en vervanging. Het modulaire systeem bestaat uit een enkele unit, die in verschillende opstellingen kan worden vergrendeld of kan worden uitgebreid met armleuningen. De bank is nu al het ontwerp van dit decennium, want het is zowel GREENGUARD als GREENGUARD GOLD-gecertificieerd. Deze labels zijn een wereldwijd toonaangevende garantie op het gebied van veiligheidswetenschap voor producten met een lage chemische uitstoot. Alle GREENGUARD Gold-gecertificeerde meubels dragen bij aan het voldoen aan de vereisten van LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), ’s werelds meest gebruikte beoordelingssysteem voor milieuvriendelijke gebouwen. Bovendien voldoen de GREENGUARD GOLD-gecertificeerde kantoormeubelen aan de BIFMA X7.1-norm

De demping wordt geleverd door een kern van pocketveren en een dunne laag schuim, die op hun plaats worden gehouden door een stoffen bekleding met elastische lussen die in de basis van de bank haken. Costume is verkrijgbaar in een reeks stoffen, met plastic moduleconnectoren in bijpassende of contrasterende kleuren. Ben je nou helemaal in de ban van dit ontwerp, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: Costume Sofa System by Stefan Diez & Magis.