Yumeko bewijst dat duurzaam slapen kan

line
Duurzaam beddengoed

Minder dan 1 procent van het katoen in de wereld is biologisch. Daar moet verandering in komen, vindt bed- en badspecialist Yumeko. Dit Nederlandse label hoopt op een wereld waarin iedereen beter slaapt; en dat begint met het verduurzamen van de wereld rondom slapen en slapers. Zo zijn de duurzame dekbedovertreksets van Yumeko gemaakt van biologisch katoen of zelfs gewassen linnen. Maar het merk heeft nog meer in petto. Change the world sleeping – zoals zij dat noemen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Een duurzaam alternatief

Beter slapen geeft ruimte aan mooie dromen – en de energie om ze vervolgens te verwezenlijken. Bij Yumeko doen ze er alles aan om mensen heerlijk te laten slapen én te laten ontwaken. Met het zachtste beddengoed en badgoed gemaakt van eerlijke materialen en met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier. Zo zijn de dekbedovertreksets van Yumeko gemaakt van hoge kwaliteit biologisch katoen of gewassen linnen. Waar mogelijk heeft hun katoen een GOTS en/of Fairtrade keurmerk waarbij strenge eisen worden gesteld aan het productieproces en arbeidsomstandigheden.

Yumeko werd in 2010 opgericht door twee vrienden, Rob van den Dool en Stephan Zeijlemaker, die geloofden in een maakbare toekomst. Yumeko is een Japanse meisjesnaam, die bestaat uit de woorden Yume en Ko. Samen betekenen ze ‘droomkind’ of ‘droommeisje’. Yumeko wil consumenten een duurzaam alternatief bieden voor producten in de slaapkamer en badkamer. Mensen zijn zich veelal nog niet bewust van het dierenleed dat zich in dekbedden verschuilt, de vervuiling van niet-biologisch katoen en de misstanden met uitbuiting van arbeiders en kinderen in de katoenketen.

Exclusiviteit voorop

De meeste spullen waar wij op en/of onder slapen zijn gemaakt op een niet-verantwoorde manier. Het feit dat minder dan 1% van al het katoen wereldwijd biologisch is; en slechts 0,07% van het katoen een Fairtrade keurmerk heeft, geeft de orde van grootte van het probleem aan. Yumeko bezit als een van de weinige bedrijven in Nederland zowel het keurmerk van de Global Organic Textile Standard (GOTS) en het Fairtrade keurmerk. Maar daar blijft het niet bij, want het merk rapporteert ook nog eens jaarlijks hun vorderingen in het zogeheten Impact Report.

Het recycled dons dekbed van Yumeko is in 2021 als ‘Beste uit de Test’ gekomen bij een test van de Consumentenbond naar verschillende dekbedden van diverse merken. Ervaar fluweelzachte nachten met dit vederlichte dekbed. Rijkelijk gevuld met het allermooiste recycled dons (70%) en de fijnste recycled veren (30%). Ben je nou helemaal in de ban van dit interieurmerk, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: Overtrekset gewassen katoen satijn pink by Yumeko.