Strakke kruk met een duurzame oorsprong

line
Duurzame Nederlandse barkruk

Ben je nog op zoek naar de perfecte kruk voor jouw bar, restaurant of informele werkruimte? Deze LJ 3 Felt Bar Stool is dan wellicht het perfecte meubelstuk voor jouw interieur. Deze kruk van het Nederlandse designmerk De Vorm is slank van postuur maar staat garant voor maximaal comfort. Daarnaast is de barkruk gemaakt van zowel gerecycled PET als gerecycled staal. Hoe mooi is dat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Van plastic afval tot barkruk

De LJ 3 PET Felt Bar Stool is ontworpen door de Nederlandse Laurens van Wieringen uit Amsterdam. Sinds 2013 heeft hij zijn eigen studio in product- en interieurontwerp en werkt hij in diverse branches. Van Wieringen past slimme oplossingen en technieken toe om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn ontwerpen te waarborgen. Samen met De Vorm ontwikkelde Laurens succesvolle productseries – waaronder de LJ 3 PET Felt Bar Stool.

De LJ 3 PET Felt Bar Stool is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en gerecycled staal. PET Felt is een zacht maar tegelijkertijd sterk materiaal dat duurzaam is en bovendien geweldige akoestische prestaties levert. Het materiaal van de stoel is zowel gerecycled als recyclebaar en garandeert maximaal comfort. De LJ 3 kenmerkt zich door zijn functionele vormgeving en slanke uitstraling. Het is een kruk met extra hoogte en is voorzien van een gebogen vorm waardoor je extra comfortabel aan kan schuiven bij hoge tafels en bars. Maak je interieur af met de prachtige detaillering en eindeloze op maat gemaakte opties van LJ 3.

De Vorm: Nederlands trots

De Vorm is een design meubelfabrikant met Nederlandse roots dat staat voor een nieuw tijdperk. Bij de Vorm staat functionaliteit op nummer 1 (Form Follows Function). Een goed product maakt immers ons leven gemakkelijker. Daarnaast maakt de functie van een ontwerp het product juist esthetisch kloppend. De oprichters staan voor het ontwikkelen van producten volgens de maatstaven van nu. Zo hanteert het een werkwijze waarin de volledige levenscyclus van het product wordt benut waarna het een nieuw leven in wordt geblazen. Men werkt dus volgens de richtlijnen van een circulaire economie. In een eerder artikel schreef LYNN al over dit onderwerp en wat dit van gevolgen heeft voor de interieurbranche.

De Vorm is koploper op het gebied van verantwoorde productietechnieken en het is een van de eerste in de meubelindustrie die de eindeloze mogelijkheden die gerecycled PET-vilt heeft, omarmt. Het is volgens hen een veelzijdig materiaal waaruit comfortabele meubelstukken kunnen ontstaan- mits goed verwerkt. Hier kun je lezen hoe zij met dit materiaal te werk gaan. De Vorm streeft naar producten waar mensen niet aan denken wanneer het is geplaatst, omdat het direct bijdraagt aan een prettige beleving van de ruimte. Zo moet het niet alleen goed zijn geconstrueerd en van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook dient het jarenlang mee te kunnen gaan. Een knap staaltje duurzaamheid dus.

De LJ 3 is verkrijgbaar in verschillende op maat gemaakte opties en is dus volledig aanpasbaar. Kies uit 11 unieke kleurmelanges voor de zitting. Combineer het met een frame in ieder gewenste RAL-kleur. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: LJ 3 PET Felt Bar Stool by de Vorm.