Concrete Seat: Fatboy’s multifunctionele blok

line
Duurzaam krukje

We kennen Fatboy natuurlijk allemaal van die geweldige zitzakken waar je altijd comfortabel in kon vertoeven. Nu heeft het populaire label er nog een collectie bij, namelijk de Fatboy Concrete Seat. Dit multifunctionele blok met stijl maakt zowel het interieur als het exterieur een tikkeltje spannender. Bovendien lijkt hij van beton, maar is zo licht als een veertje. Dit komt in het bijzonder door het materiaal waarmee het object vervaardigd is.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Van Finland naar Nederland

De oorsprong van de Fatboy ligt in Finland, waar ontwerper Jukka Setälä eind jaren 90 een kleurige zitzak ontwierp, terwijl er toevallig een cd’tje van Fatboy Slim opstond. Vanuit het verre Golla lukte het echter niet de wereld te veroveren, zag ­Nederlander Alex Bergman al snel. Omdat hij wel de potentie zag, verwierf hij in 2003 het alleenrecht op de verkoop, mede op aandringen van de Finnen. Het label groeide uit tot een klassiek succesverhaal die iedereen inmiddels kent. Nu werkt Fatboy eraan haar ecologische voetafdruk te verbeteren. Dit betekent duurzaam innoveren binnen de productieverwerking – en materiaalgebruik.

De Fatboy Concrete Seat is een multifunctioneel blok met stijl. Hij is gebaseerd op betonnen bouwblokken. Je kunt hem gebruiken als o.a. een zitkruk, maar ook als tafeltje of opstapkrukje. Gebruik hem precies zoals jij het maar wilt; mix en match met een van de prachtige kussens, verander hem in een tafel of maak een bank door er twee of meer te verbinden. Bovendien is het object voor zowel binnen- als buiten geschikt. Concrete Seat is eigenlijk een kunststof design krukje met ontelbaar veel mogelijkheden, ook qua kleur. Toch lijkt het een simpel betonnen blok, maar schijn bedriegt. Te licht? Vul hem aan de onderkant met zand of water.

De krukken zijn leverbaar in 7 kleuren, hoewel Fatboy’s favorieten absoluut de Black, Dark Ocean en Forest Green zijn, omdat deze zijn gemaakt van volledig gerecycled materiaal, namelijk van 100% gerecycled polyethyleen. Nu nog even ‘concrete‘, wat vind jij van deze collectie?

De Concrete Seat kruk van Fatboy heeft een breedte van 50 centimeter, een diepte van 40 centimeter en een hoogte van 43 centimeter. Het maximale draaggewicht van de kruk is 150 kilogram. Concrete Seat kruk kan schoongemaakt worden met lauw water en neutrale zeep. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Concrete Seat by Fatboy.