TWEEDEHANDS OF GEWOON DUURZAAM DESIGN?

line
Duurzaam design is tweedehands

Ben jij net zoals LYNN dol op design? Helaas is deze tak van de samenleving medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als tweedehands design. Lekker shoppen zonder schuldgevoel. Dat wilt toch iedereen?

WAAROM TWEEDEHANDS? 

Tweedehands spullen, of soms ook wel ‘vintage’ genoemd, zijn vandaag de dag helemaal hot. Nu we gewend zijn aan gebruikte kleding is het nu ook tijd geworden voor tweedehands interieurs. Deze doen overigens totaal niet af aan schoonheid of kwaliteit

Tegenwoordig kan bijna iedereen zich een nieuw interieur veroorloven. Daar is niks speciaals meer aan. Wil jij je echter nog graag onderscheiden van de rest? Dan is duurzaam design misschien wel de oplossing. Een speels en spannend interieur creëer je immers met verlichting, meubilair, accessoires en kunst uit de oude doos.  

Nog een betere reden om je interieur te vernieuwen met oude meuk is dat het DUURZAAM is. Er is immers geen sprake van nieuwe productie waarbij nieuwe (schaarse) grondstoffen zijn gebruikt. Maar er zijn nog meer redenen waarom je beter voor tweedehands design kunt gaan.

UNIEKE WAARDE

Een tweedehands ingerichte kamer heeft een fantastisch karakter. Je kunt het een beetje vergelijken met een oud huis. Dit soort ruimten vertellen nou eenmaal geschiedenis. Tweedehands design is overigens perfect voor mensen die op zoek zijn naar originaliteit. Ieder uniek (gebruiks)object vertelt immers zijn eigen verhaal.  

Daarenboven is er bij tweedehands design sprake van een beperkte oplage. Dit wil zeggen dat er maar een begrensd aantal van is. Ook zijn de stukken vaak niet meer verkrijgbaar of te koop in reguliere winkels. Tweedehands design is dus 100% ‘limited edition’. Omdat ze naar verloop zeldzamer worden, zullen ze in de toekomst nog verder in waarde toenemen. Een top investering dus. 

HOGE KWALITEIT 

Design van halverwege de twintigste eeuw had (en heeft) een hoge kwaliteit. Ontwerpers hielden zich namelijk streng aan het credo ‘form follows function’. Het vorm volgt functie-dogma heeft o.a. ernaar toe geleid dat tweedehands design hoge kwaliteit waarborgt. Vandaag de dag hebben de stukken, mits er goed voor gezorgd, nog steeds een goed werkende conditie. 

TIJDLOOS KARAKTER

Tweedehands design staat bekend om zijn tijdloze wezen. Neem eens een voorbeeld aan de gerenommeerde stoelen van de Amerikaanse ontwerpers Charles and Ray Eames. Bijna heel Nederland heeft er wel een replica van in huis. Dit betekent dat design een tijdloos karakter waarborgt dat vrijwel in ieder interieur past. Ze zullen dus nooit uit de mode raken.

TOP TWEEDEHANDS DESIGN

Ben je inmiddels benieuwd geworden naar duurzaam design? Tweedehands design vind je zowel online als offline. De beste shops heeft LYNN voor je op een rijtje gezet.