De Sling Lounge Chair van TAKT is baanbrekend

line
Duurzame fauteuil

Stoelen zijn misschien wel ons favoriete interieur item. Dat is niet gek, want zitten doen we voor het grootste gedeelte van de dag! Schaam je dan ook niet wanneer je weer zit te scrollen op Pinterest. Vrij recentelijk stuitte LYNN op een nieuwe klassieker: de Sling Lounge Chair van label TAKT. Deze fauteuil is innovatief, speels en bovenal duurzaam. Zo biedt de stoel een groot aantal voordelen ten opzichte van andere. Weet jij al welke?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

EEN NIEUWE KLASSIEKER

De T07 Sling Lounge Chair van TAKT is ontworpen door designers Sam Hecht en Kim Colin. Het is een stoel die we nog nooit eerder hebben gezien, T07 is gedurfd, nieuw en vooral duurzaam. Een echt nieuw type stoel, maar met een comfortabel herkenbare typologie die past bij onze moderne levensstijl. Zo is het een stoel om vooral lekker in weg te zakken, een boek te lezen of een gesprek aan te gaan. Ergens om even helemaal tot rust te komen, terwijl je toch betrokken blijft. De TO7 vertegenwoordigt een dappere nieuwe formele richting en kan worden vergeleken met de Wassily Chair van Marcel Breuer, maar is toch volkomen onderscheidend en lichter.

DUURZAAMHEID VOOROP

De Sling Lounge Chair is voorzien van een volledig natuurlijke linnen stoffen zitting. Linnen is zeer duurzaam, sterk en motbestendig. Het linnen is namelijk vervaardigd uit vlasplantvezels uit Europa en bij de productie ervan wordt er minder water verbruikt dan bijna elk ander type stof. Maar dat is nog niet het enigste duurzame aspect aan de stoel. Zo is de T07 gemaakt van FSC®-gecertificeerd massief eiken: hout uit deze bossen krijgt de tijd om op natuurlijke wijze te regenereren. Tot slot is deze nieuwe klassieker op een natuurlijke wijze bewerkt met behulp van een gepigmenteerde olie en lak op waterbasis.

De Sling Lounge Chair is ontworpen volgens de Eco System Design-principes van TAKT en wordt op componentenbasis als platte verpakkingen verzonden. Het label kan 5 tot 7 keer meer producten in hetzelfde volume verpakken en zo de CO2-uitstoot tijdens het transport minimaliseren. De Sling Lounge Chair is eco-gecertificeerd en geproduceerd met hout uit duurzame bossen en de volledige toeleveringsketen is gecertificeerd. Ook is het gemaakt voor demontage, wat betekent dat alle componenten vervangbaar zijn en versleten onderdelen kunnen worden vervangen.

TAKT biedt je bij deze stoel 5 jaar garantie. De T07 is verkrijgbaar met of zonder armleuningen, in naturel of stoffig groen met eiken. De stoel wordt plat verpakt tot slechts vier houten stukken. Bovendien kan het stuk eenvoudig worden gemonteerd met slechts vier schroeven, zonder lijm en is gemakkelijk te demonteren voor transport. Alle onderdelen zijn vervangbaar, zodat de Sling Lounge Chair samen met de eigenaar een lang leven kan genieten. Ben je net als LYNN helemaal verliefd op deze collectie stoelen, maar weet je niet zo goed of het meubel in jouw interieur past? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een origineel interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Sling Lounge Chair T07 by TAKT.