Wehlers Alternative Chair: een stoel die ‘anders’ is

line
Duurzame Scandinavische eetstoel

Om lekker te kunnen eten, heb je natuurlijk een fijne stoel nodig. Maar wie weet ben jij wel een van die grote knoeiers die iedere gestoffeerde eetstoel weet te verpesten. Dan is een praktische eetstoel zonder stoffering misschien wel beter een idee. En als die stoel ook nog een beetje een goed verhaal met zich meebrengt, is dat toch ook leuk meegenomen? Een stoel die in deze categorie past is de zogeheten Alternative Chair van het relatief nieuwe en innovatieve meubelmerk Wehlers.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

De Viking onder de stoelen

De Alternative Chair van het Deense label Wehlers is uniek in zijn design. De uitvoering van de grote rug is een duidelijk statement van het ontwerpduo en is nu al geliefd onder de interieurfanaten. Alternative is een ‘piece of art’ dat buitengewoon goed past in het straatje van kwaliteitsdesign en tegelijkertijd past in het gedachtegoed van een circulaire economie. Wat circulair interieurdesign precies inhoudt, lees je in dit artikel.

Alternative is een bijzonder stukje meubel. Naast zijn modernistische en minimalistische uitstraling, is de stoel deels gemaakt van een wel heel bijzonder materiaal, namelijk uit hergebruikte bronnen. Zo bestaat het stalen frame voor 80% uit gerecycled staal. En zijn de plastic gedeeltes van de stoel opgebouwd uit oceaanplastic. Nadat het is verzameld, maakt Wehlers er prachtige meubels van en zorgt er dankzij zijn zogeheten ‘Wehlers eco-systeem’ voor dat het plastic ook nooit meer terugkeert in de oceaan. Zo draagt Wehlers bij aan een duurzame wereld. En als je de Alternative stoel in huis haalt, doe jij dat dus eigenlijk ook.

Scandinavisch design op z’n best

Wehlers is een label dat produceert middels echt Deens vakmanschap. Zo speelt het in op kenmerken van Scandinavisch design: functionaliteit, ingetogenheid en minimalisme. Daarenboven doet het er alles aan om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Of tenminste, om zo min mogelijk schade te berokkenen aan de natuur. Zij vinden dat het anders kan. En dat blijkt, want het maakt met de Alternative Chair een dik statement in de meubelindustrie door op de markt te komen met echte duurzame designproducten op hoogwaardig niveau.

Hun doel? Design met betekenis creëren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk in het proces te verkleinen. Het label maakt eetstoelen en meubilair van Fiskenet en e-waste. Wehlers draagt dan ook met trots zijn B-Corp certificering. B-Corporation staat voor ‘Benefit Corporations’. B-Corp-gecertificeerd zijn betekent dat Wehlers voldoet aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en ecologische betrokkenheid, openbare transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om doel en winst in evenwicht te brengen.

De Alternative stoel van Wehlers is 83,5 centimeter hoog, 48 centimeter breed en 50 centimeter diep. De zithoogte is 45 centimeter, de zitbreedte 44 centimeter en de zitdiepte 40 centimeter. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Alternative Chair by Wehlers.