Tweede komst: Pedrali’s Remind stoel wordt 100% recycled

line

Het is nooit te laat om van koers te veranderen. Dat bewijst het Italiaanse hedendaagse meubelmerk met hun nieuw uitgebrachte Remind- stoel – een van hun sterkst verkopende producten uit de collectie. De Remind-stoel uit 2018 van Pedrali, ontworpen door de in Ibiza geboren ontwerper Eugeni Quitllet, onderging een transformatie; en is nu volledig gemaakt van gerecycled plastic afval.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

In een nieuw jasje

De Remind-stoel is een nieuwe versie van Quitllet’s Remind-stoel uit 2018 voor de Italiaanse fabrikant Pedrali, waar het polypropyleen monobloc, met zijn gebogen houtachtige silhouet, een radicale materiaaltransformatie heeft ondergaan. Het originele plastic is vervangen door een mix van 100% gerecycled plastic, vergezeld van een nieuwe, visueel haptische kleur: gerecycled grijs.

Remind roept de zachte kronkelige rondingen op van de houten stoelen uit de late 19e eeuw. De stoelen dragen een transpirerende zitting en rugleuning bij aan het luchtige, lichtgewicht uiterlijk van de fauteuil, evenals het omarmende comfort.

Maar waarom is deze vrij nieuwe stoel nu alweer vervangen door een ander materiaal? Dat is vrij duidelijk. Zo had het eigenlijk vanaf het begin al moeten zijn. Maar het is nooit te laat. Tien jaar geleden is het team overigens al begonnen met het bedenken van dit soort oplossingen. Destijds dachten mensen dat het leuk was, een soort expirimenteel iets. Gewoon iets voor de show. Nu is het echt. Want we kunnen praten zoveel we willen, maar we moeten beginnen met te handelen. Het is een nieuw verhaal. De Remind stoel is nu 100 procent gerecycled.

Het materiaal dat wordt gebruikt bij de collectie komt van zowel gerecycled industrieel afval als normaal afval. De gerecycled versie van de stoel is echter iets natuurlijker. Het heeft een mix in het materiaal dat het gevolg is van de granulatie van plastic afvaldeeltjes. Hierdoor krijgt de stoel een soort steeneffect en ziet ie er wat wilder uit. Bovendien door het gebruik van verscheidene soorten afval is iedere stoel uniek. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Remind Chair by Eugeni Quitllet and Pedrali.