RUM Chair: een stoel van Re-Used-Materials

line
Duurzame Scandinavische eetstoel

Om lekker te kunnen eten, heb je natuurlijk een fijne eetstoel nodig. Maar wie weet ben jij wel een van die grote knoeiers die iedere gestoffeerde eetstoel weet te verpesten. Dan is een praktische eetstoel zonder stoffering misschien wel beter een idee. En als die stoel ook nog een beetje een goed verhaal met zich meebrengt, is dat toch ook leuk meegenomen? Een stoel die in deze categorie past is de zogeheten RUM Chair van het relatief nieuwe en innovatieve meubelmerk Wehlers.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

DE VIKING ONDER DE STOELEN

De Rum Chair van het Deense label Wehlers is uniek in zijn design. De stoel is ontworpen door C.F. Møller Design. In de stoel zijn geen schroeven verwerkt en daarom heb je geen gereedschap nodig om hem in elkaar te zetten. RUM is een ‘piece of art’ dat buitengewoon goed past in het straatje van kwaliteitsdesign en tegelijkertijd past in het gedachtegoed van een circulaire economie. Wat circulair interieurdesign precies inhoudt, lees je in dit artikel.

RUM is een bijzonder stukje meubel. Naast zijn modernistische en minimalistische uitstraling, is de stoel deels gemaakt van een wel heel bijzonder materiaal, namelijk uit hergebruikte bronnen. RUM is dan ook een afkorting van“Re-Used Materials”. Zo is deze bijzondere stoel gemaakt van gegranuleerde visnetten en gerecycled staal. Nog een leuk weetje, er zijn voor de RUM stoel geen enkele kleurstoffen gebruikt. Dit komt doordat er bij iedere stoel een bepaald kleurtype oceaanplastic wordt gekozen.

SCANDINAVISCH DESIGN OP Z’N BEST

Wehlers is een label dat produceert middels echt Deens vakmanschap. Zo speelt het in op kenmerken van Scandinavisch design: functionaliteit, ingetogenheid en minimalisme. Daarenboven doet het er alles aan om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Of tenminste, om zo min mogelijk schade te berokkenen aan de natuur. Zij vinden dat het anders kan. En dat blijkt, want het maakt met de Alternative Chair een dik statement in de meubelindustrie door op de markt te komen met echte duurzame designproducten op hoogwaardig niveau.

Hun doel? Design met betekenis creëren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk in het proces te verkleinen. Het label maakt eetstoelen en meubilair van Fiskenet en e-waste. Wehlers draagt dan ook met trots zijn B-Corp certificering. B-Corporation staat voor ‘Benefit Corporations’. B-Corp-gecertificeerd zijn betekent dat Wehlers voldoet aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en ecologische betrokkenheid, openbare transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om doel en winst in evenwicht te brengen.

De RUM stoel heeft een hoogte van 80 centimeter, een breedte van 50 centimeter en een zithoogte van 43,5 centimeter. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: RUM Chair by Wehlers.