Bell Chair: gerecycled design voor de eetkamer

line

Hebben we het over stijlvol productdesign in een duurzaam jasje, dan hebben we het over de Bell Chair van het Italiaanse designmerk Magis. Ontwerper Konstantin Grcic werd geïnspireerd door een eierschaal met vier C-vormige poten. Het resultaat? Een bijzondere collectie eetstoelen met gekke vormen en uitsprekende kleuren dat typerend is voor meubelmerken uit het Zuid-Europese continent dat bekend staat om schoonheid, kwaliteit en een wel heel tijdloze vormgeving.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Bellen blazen

Als ik mijn favoriete interieurproduct zou mogen uitkiezen, zou dit de eetstoel zijn. Eetstoelen zijn er immers in alle soorten, maten, stijlen, kleuren en materialen. Je kunt met zo’n item altijd direct een statement maken. En dat is nodig bij een uitdagend en speels interieur en exterieur. Een voorbeeld van zo’n geweldig ontwerp is de Bell Chair stoel van het Italiaanse designmerk Magis. Deze topper is gemaakt door ontwerper Konstantin Grcic en vertelt wel een heel bijzonder verhaal.

Voordat men aan het ontwerp begon, was het doel om een kwalitatief hoogwaardige stoel te ontwerpen met zo min mogelijk materiaal. Dit doel was van belang wegens ecologische redenen, maar tegelijkertijd moest men ook het kostenplaatje zo klein mogelijk houden. Magis wilde namelijk dat de stoel voor iedereen betaalbaar zou zijn. Om dit te bereiken, was de goede balans nodig tussen technologie, output en uitstraling. Vele prototypen later, was het resultaat dan eindelijk daar: de opvallende Bell Chair.

De Bell eetstoel is zowel voor binnengebruik – als buitengebruik geschikt. Bovendien is hij ook prima voor doeleinden binnen de projectinrichting. Bell is namelijk verticaal stapelbaar. Daarnaast is hij volledig van gerecycled materiaal, geproduceerd met minimaal gebruik van grondstoffen en energie en is de logistieke voetafdruk ook zo klein mogelijk gehouden. Maar het beste aan deze stoel, is dat je het absoluut niet alleen voor zijn zogenaamde groene karakter hoeft te doen; de stoel is namelijk ook nog eens een echte beauty!

Magis werd in 1976 opgericht door Eugenio Perazza. Andere producten van de meubelproducent zijn een rotatiegegoten stoel die lijkt op een tol van Thomas Heatherwick, een golvende plastic bank van Ron Arad en de vaak gekopieerde Bombo-kruk van Stefano Giovannoni.

De Bell stoelen zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar: Sunrise, High Noon en Midnight. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Bell Chair by Magis.