Scandinavisch label Menu presenteert duurzame stoel

line

Stoelen, we love ‘em! Onze samenleving is nog altijd gericht op zitten. Als je ergens binnenkomt, is het het eerste dat je hoort: ”ga zitten”. Zitten hoort zo bij onze samenleving, dat we zelfs sport associëren met zitten. ‘Je zit op voetbal’, kunnen we aanhalen als voorbeeld. Hoewel we eigenlijk maar vier uur per dagen mogen zitten, houden we er gewoon van. Maar goed zitten doe je natuurlijk niet zonder een fijne stoel. De Co-Chair van het Scandinavische label Menu nodigt in ieder geval uit om er eens lekker te voor gaan zitten!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Samen, wederzijds en gezamenlijk

De Co-Chair van Menu is ontworpen in samenwerking met The Office Group en Norm Architects. Het voorvoegsel ‘co-‘ definieert de kern van de Co-stoel. Zo is het een multifunctionele stoel dat aan een breed aantal behoeften kan voldoen als zowel in privé-sferen als in openbare ruimten. Zo kan de Co-Chair gebruikt worden bij conferenties, directiekamers en in zogeheten co-workingspaces. Toch fungeert de stoel ook prima in een stijlvolle eetkamer met minimalistische invloeden.

Het ontwerpen van een stoel is niet gemakkelijk. Zo dienen er aan allerlei eisen worden voldaan. Stoelen in project-omgevingen horen bijvoorbeeld vaak stapelbaar te zijn. Voortbouwend op de uitgebreide kennis van The Office Groep over werkplekbehoeften, combineert de Co Dining Chair een lichtgewicht, minimalistisch profiel met een geweldig zitcomfort- plus daarbij de optie ze in een compacte toren te stapelen. De vorm en warme materialen van het ontwerp brengen het kenmerkende, mens-gerichte minimalisme van Norm Architects naar woon-en horecatoepassingen.

Recycle, reduce!

De vorm onderscheidt zich door een brede en strategisch gebogen rugleuning om bewegingsvrijheid en maximaal comfort te bieden, terwijl het robuuste frame een intrigerend silhouet creëert. Er kunnen optionele armleuningen worden ingebouwd om het gevoel van comfort verder te verhogen en de stoel van de grond te laten ophangen voor eenvoudige reiniging.

De Co-Chair is gemaakt van spuitgegoten gereycled plastic dat wordt gebruikt voor de zitting, rugleuning en armleuningen. Het materiaal is afkomstig van industriële fabrikanten in Europa en wordt gerecycled om afval te verminderen en de productie van nieuw plastic te verminderen. Het duurzame materiaal met matte afwerking werkt prima samen met de strakke, zwart gepoedercoate stalen frames van de Co Dining Chair. Er zijn talloze kleur- en stofferingsmogelijkheden beschikbaar, waardoor de Co Dining Chair een veelzijdige eigentijdse klassieker is die geschikt is voor een groot aantal voorkeuren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Co-Chair Collection by Menu.