Vitra geeft designklassiekers een tweede leven

line
Vitra Circle Store

Deze maand opent meubelmerk Vitra de eerste Nederlandse Circle Store, waarbij je gebruikte artikelen van tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties kunt aanschaffen. Het label brengt op deze manier de principes van duurzaam beheer in de praktijk door haar producten een tweede leven te geven. Hier kun je de geweldige designstukken aanschaffen tegen aanlokkelijke prijzen. Dat klinkt goed in de oren, toch?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurverhaal uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

TWEEDEHANDS ZWITSERS DESIGN

De Circle Store van het Zwitserse meubelbedrijf Vitra brengen de principes van duurzaam beheer in de praktijk door haar producten een tweede leven te geven. Na de Circle Stores in Brussel en Frankfurt, is het succesvolle concept nu uitgebreid met een derde Circle Store in Zaandam.

Duurzaamheid is voor Vitra geen project of bedrijfsdoel, maar een ondernemende houding die in de Circle Store tot uiting komt. Vitra staat bekend om de vermijding van kortstondige trends en ontwerpt producten die dan ook zo lang mogelijk meegaan. Bovendien zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur te verlengen.

Met de Circle Store gaat het merk zelfs nog een stapje verder, want dit concept kunnen we immers scharen onder de zogeheten filosofie van de circulaire economie. Zo krijgen de producten bij de Circle Store een behandeling waardoor ze klaar worden gestoomd voor hun tweede leven. De Circle Stores verkopen gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties en brengen ze zo weer in omloop. Door het openen van de Vitra Circle Store Nederland wil Vitra meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

VOOR IEDER WAT WILS

Maar wat kunnen we o.a. allemaal vinden in de Circle Store? Er zullen klassieke stukken, maar ook hedendaagse producten te vinden zijn, waaronder sofa’s, accessoires en bureaustoelen. Hoewel de aankopen ter plaatse worden gedaan, kunnen klanten die op zoek zijn naar een bepaald artikel voorafgaand aan hun bezoek het hele assortiment online bekijken en favoriete producten toevoegen aan hun verlanglijstje. De openingstijden zijn als volgt:

  • Vanaf 10 september 2021 is de Circle Store iedere vrijdag geopend van 09.00 – 17.00 uur.
  • Vanaf 1 oktober is de Circle Store ook op zaterdag geopend van 10.00 -17.00 uur.

Ben jij nou ook helemaal in de ban van Vitra? Maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon even contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Circle Store by Vitra.