VLOERKLEED PRECIOUS HEEFT HOGE DUURZAAMHEIDSWAARDE

line

Gedurende deze koude wintermaanden kunnen we niet meer zonder een vloerkleed om onze voeten te verwarmen. Hoe prettig zal het zijn als vloerkleden ook nog eens duurzaam worden geproduceerd? Daarom heeft Tarkett een ware eyecatcher op de markt gebracht, namelijk de prachtige kleden onder de naam Precious. En geloof het of niet, deze gerecyclede vloerkleedcollectie doet wonderen! Voor je voeten maar ook voor je geweten..

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Tarkett is een Franse multinational die gespecialiseerd is in de productie van vloer- en wandbekleding. De naam Tarkett komt oorspronkelijk van een product dat ontwikkeld is door een Zweedse voorganger. Het Franse bedrijf is in verschillende landen werkzaam en biedt innovatieve oplossingen voor o.a. woningen, onderwijs, gezondheids- en ouderenzorg, kantoren, winkel- en hotelinrichting, travel & leisure, sport & welness, luchtvaart, marine, transport en industrie.

Tarkett probeert haar steentje bij te dragen tot de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het milieu. Een manier waarop ze dat doen is het vloerbekledingsafval en secundaire materialen omvormen tot hoogwaardige nieuwe producten. Daarnaast streeft de multinational ernaar om dit jaar geen industrieel afval meer te storten. Ten derde wilt het de inzameling van post-installatieafval en gebruikte vloerbekledingsproducten van consumenten verdubbelen ten opzichte van 2010.

Bovendien zegt het label zich in te zetten om mee te bouwen aan een gezondere, veilige en meer mensvriendelijke binnenruimtes door kwalitatieve, duurzame producten te ontwerpen vervaardigd met gezonde materialen. Zo wordt op dit moment 96% van de materialen gebruikt in hun producten voortdurend geëvalueerd door een derde partij op basis van de ‘Cradle to Cradle®’-criteria.

GOED GE(KLEED)

Dat kun je wel zeggen van Tarkett’s Precious vloerkleden. Zo zijn ze geïnspireerd op de authentieke kleuren uit de tijd van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV; van groene koperen daken van het paleis van Versailles tot modisch blauw met goud uit de luxe slaapkamer van Marie Antoinette.

”Authentieke kleuren uit de tijd van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV.”

Het eclectische interieur is dan ook weer helemaal van nu. Er is namelijk een grote drang naar periodes uit het verleden in onze ruimten. We zien vooral veel elementen terug nu uit de romantiek en nostalgie. Het Precious vloerkleed is een element die daar nauw op aansluit. Het is op dit moment verkrijgbaar in 2 dessins in 2 kleuren. Vloerkleed Precious Moments heeft een natuurlijk verloop van ruin naar grijs en is voorzien van een fijne aardse uitstraling. Het dessin zelf doet erg denken aan de textuur van ertsaders. Het tweede kleur kleed is Precious Day dat ook wel wordt vergeleken met een door de zon opgewarmd stuk woestijngrond met opengebarsten zand-en steenlagen.

ODE AAN DE AARDE

Maar dat is nog niet alles. Want de Precious collectie is milieuvriendelijker dan een het reguliere vloedkleed. Dit heeft te maken met het feit dat het gemaakt is van het zogeheten gerecyclede ECONYL® garens. Dit is materiaal is afkomstig van o.a. oude visnetten uit de oceaan. Kortom, meer dan ooit ligt de focus op duurzaam design bij Tarkett en dat mag gevierd worden!

Ben jij ook helemaal in de ban van dit product, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte interieur? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Precious by Desso Tarkett.