DEZE BEAUTY SCHITTERT IN JOUW INTERIEUR

line
Duurzame verlichting voor het duurzame interieur

Verlichting blijft nog altijd een ondergeschoven kindje in het interieur. Zo plaatst men vaak nog altijd maar één grote hanglamp die de gehele woonkamer dient te verlichten. Het effect? Een ongezellige, kille ruimte dat vraagt om warmte. Een interieurontwerper helpt jou uit de brand met het juiste verlichtingsplan voor de juiste verdeling van het licht- en schaduwspel. Daar doet LYNN nog een schepje bij bovenop. Zij zoekt speciaal voor jou de duurzame verlichting ook nog eens uit. Een geweldig voorbeeld hiervan is de Recast collectie van het Amsterdamse label Waarmakers.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAARMAKERS MAAKT HET WAAR

Waarmakers is een buitengewone ontwerpstudio in onze prachtige hoofdstad Amsterdam, opgericht in 2009 door de creatieve heren Simon Akkaya en Maarten Heijltjes. Dit duo kenmerkt zich door twee nieuwsgierige en kritische personen die zoeken naar andere benaderingen, nieuwe combinaties en nieuwe standaarden. Ze experimenteren, testen en falen zo vaak als nodig is om het uiteindelijk wel goed te doen! Een goed voorbeeld hiervan is de Recast collectie van schitterende armaturen die jouw duurzame interieur op de juiste wijze belichten.

ELIMINEER PRODUCTIEAFVAL

Deze Recast wandlamp van Waarmakers is weer een uniek staaltje duurzaamheid. Met Recast onderzoekt het label hoe het afval-loze maakproces bepalend kan zijn voor het karakter en de esthetiek van een object, en hoe dit verandert door de tijd. Het steenachtige composietmateriaal stelt het Amsterdamse duo in staat om het ‘productieafval’ direct weer te gebruiken in de productie van de volgende serie. Het resultaat is een niet-te-voorspellen kleurrijke en gefragmenteerde structuur, die bij iedere nieuwe serie complexere en meer gedetailleerde patronen vormt.

De Recast van Waarmakers is een prachtig iconische wandverlichting. Alle restanten worden opnieuw in het productieproces ingevoegd en bepalen het karakter en de textuur van elk afzonderlijk met de hand gemaakt stuk. Daardoor ontstaat een kleurrijke structuur, die iedere keer anders is. Bij iedere serie ontstaat een complexere en bijzondere nieuwe structuur. Je haalt dus altijd een uniek design in huis. De lampen worden met de hand gemaakt in Amsterdam en is leverbaar in drie prachtige kleuren, Blossom Pink, Galaxy Black en Pistachio Green. Je kunt naast de LED opaal ook kiezen voor de Recast Clear met een heldere verlichtingsbuis. Beide geven warm licht.

Het terrazzo-achtige structuur van de lamp is opgebouwd uit kleur-fragmenten, ieder een stukje maakgeschiedenis van een eerder edities. Alle Recast lampen zijn one-offs, patronen en spreiding van fragmenten variëren tussen de producten. Standaard geschikt voor directe wand-montage. De Recast wandlamp is zeer geschikt voor woonkamer, slaapkamer en zelfs badkamer, maar ook voor projecten als hotellobby, restaurant en kantoor. Hier kun je de lamp shoppen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Recast by Waarmakers.