VELDBOEKET MET EEN SPECIAAL VERHAAL

line

Ben jij ook zo dol op bloemen? Dan ben je vast niet de enigste. Bloemen zijn namelijk nog altijd een fantastische aanvulling op het interieur. Toch zijn de meeste boeketten niet altijd even duurzaam. Maar wist je dat je met de zogeheten Bio-bos van Bloomon verzekerd bent van een prachtige bos bloemetjes van natuurlijke komaf zonder vreselijke consequenties voor het milieu? Goed voor de bijtjes; maar nog beter voor een stilistisch verantwoord huis. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

GEK OP BLOEMEN

Wat is er nou mis met een bosje bloemen, zul je je afvragen? Een aantal dingen: zo zijn bloemen uit de verwarmde kas of van ver ingevlogen met het vliegtuig, op z’n zachtst gezegd, niet per se klimaat-neutraal. Daarenboven valt de bloementeelt onder een echte industrie. Bloemen worden geteeld in massa’s, en dit betekent dat er problemen de kop opsteken met bijvoorbeeld het gebruik van bestrijdingsmiddelen en te veel water. In een eerder artikel schreef LYNN ook al over dit onderwerp. Daar lees je meer over de vervuiling achter een bosje bloemen.

Ben je nou zo gek op bloemen- maar wil je tegelijkertijd rekening houden met het milieu? Dan is een bosje vollegrondsbloemen – uit het Nederlandse veld, de beste keuze. Vollegrondsbloemen zijn bloemen die buiten in de volle grond worden geteeld en dus niet in een kas. Een zo’n product is de Bio-bos van het alom bekende Nederlandse merk Bloomon.

OP ROZEN ZITTEN

In 2020 kwam Bloomon met een primeur: als eerste Benelux-speler lanceerde de online bloemist een gemengd boeket van 100% biologische bloemen. Een geweldige stap naar een betere toekomst. De Bio-bos bleek ook nog eens een groot succes: in de gelimiteerde periode van beschikbaarheid, waren de bloemen iedere week volledig uitverkocht. Daarom is dit jaar de de bio-bos opnieuw leven ingeblazen, maar wel in een grotere oplage en is zelfs bij onze Duitse buren ook verkrijgbaar.

”Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren”

“De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals de Allium, Helianthus, gladiolen en Consolida”, vertelt Anton van Duijn, Style Director bij bloomon. “Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen er beschikbaar zijn. Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk.” Samen met hun kwekers zet het dan ook alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden.

BIO-BOS ZET BLOEMETJES BUITEN

Vers van het veld: de Bio-bos! Het is een boeket dat gevierd mag worden, want alle bloemetjes zijn nog altijd 100% van biologische komaf en van gecertificeerde Nederlandse kwekers. Gevuld met frisse veldbloemen en zomerse korenbloemen – in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Inclusief bloeikaartje dat Nederlandse bloemzaden bevat, hiermee plant je opnieuw de mooiste zomerbloemen. Maar er is nog meer…

Zo zijn de bloemen ingepakt met papier gemaakt van gras en verpakt in een box van gerecycled karton. De hydraterende spons van de Bio-bos is bio-based en composteerbaar. Ook de bloemenvoeding is biobased. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Dit betekent dat je het zakje kunt weggooien in de papierbak. Van de bijpassende (Pixie) vaas is het plastic noppenfolie, dat om de vaas zit ter bescherming, vervangen door oprekbaar papier. Hier kun je dit geweldige boeket shoppen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit prachtige product? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Bio-bos by Bloomon.