Vel_you: het eerste circulaire beddensysteem

line

Veldeman Bedding, een echt Belgisch familiebedrijf, is een van de grootste matras- en beddenfabrikanten in Europa. Als voorstander van kwaliteitsbedden vinden ze het van belang dat er een milieuvriendelijk aanbod is van producten. Althans, met zo min mogelijk impact. Bedden en matrassen die niet alleen goed werken, maar ook onze kinderen en kleinkinderen een bloeiende planeet achterlaten. En dat blijkt geen verkeerd idee.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Belgische topkwaliteit

Veldeman groep is een 100% familiale onderneming opgericht in 1954 en ondertussen actief in heel Europa. De kernactiviteit ligt in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige slaapsystemen voor het midden- en hogere marktsegment. Veldeman groep is tevens leverancier van slaapcomfort voor private label klanten. Als voorstander van kwaliteitsbedden vonden ze dat er ruimte moest komen voor een milieuvriendelijk aanbod van producten. Zo realiseerde het zich dat de traditionele manier van produceren niet meer te rechtvaardigen was, omdat het door de grote producten die op het bedrijf gemaakt worden een belangrijke bijdrage leverde aan de afvalberg.

Er ontstond een denktank waarbij de focus lag op duurzamere processen die meer milieuvriendelijke producten zouden opleveren. Zowel het product zelf als de omgevingsfactoren werden kritisch bekeken. De bedden kregen zo een nieuw, modulair ontwerp, met deels recyclebare en deels herbruikbare onderdelen. Dit nieuwe ontwerp maakte reparaties en opknappen ook gemakkelijker, wat op zijn beurt de levensduur van de producten verlengt. Om het concept in de praktijk te laten werken, was de opbouw en materiaalkeuze zeer belangrijk. Het zou demontage mogelijk maken en een uniforme materiaalstroom creëren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Duurzame ommezwaai

Het resultaat? Die mag er zeker zijn. vel_you, is immers het eerste circulaire bedsysteem, en is tegelijkertijd een wereldprimeur van Veldeman Bedding. Het aantal gebruikte materialen wordt gereduceerd en zijn gemakkelijk demonteerbaar en 100% recycleerbaar. Bovendien is het fabricageproces zonder lijm wat hun producten ecologischer maakt. Door geen gebruik te maken van lijm bij de fabricage van bedden en matrassen, optimaliseren ze tevens de recycleerbaarheid. Veldeman Groep voldoet aan de meest strenge Europese normen, waaronder de richtlijnen van het “Circular Economy Package”. Om de beste kwaliteit te garanderen en hun ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken, gebruikt het alleen hoogwaardige, gecertificeerde materialen en gepatenteerde technologieën.

De vel_you collectie is verkrijgbaar in de volgende producten: Triple Comfort (3C), met een boxspring bodem (pocketsprings inside), gestoffeerde matras (POQQET inside) en matrastopper (Natuurlatex), – en Double Comfort (2C), met een boxspring bodem (pocketsprings inside) en matras (POQQET inside). Bovendien kun je jouw bed helemaal zelf samenstellen met de vel_you configurator. Ben je nou helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: vel_you by Veldeman Groep.