VAN DEZE STOEL WORDT JE GELUKKIG

line

Wist jij dat uit plastic afval stoelen gemaakt kunnen worden? Materiaal dat hieruit ontstaat is het zogeheten PET-viltmateriaal: een zacht maar sterke grondstof met geweldige akoestische mogelijkheden. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Hale Chair van het Nederlandse merk De Vorm. Dit label heeft inmiddels bewezen dat een gerecyclede stoel elegant, ergonomisch en tegelijkertijd comfortabel kan zijn. LYNN is er weg van!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

De Vorm is een design meubelfabrikant met Nederlandse roots dat staat voor een nieuw tijdperk. Bij de Vorm staat functionaliteit op nummer 1 (Form Follows Function). Een goed product maakt immers ons leven gemakkelijker. Daarnaast maakt de functie van een ontwerp het product juist esthetisch kloppend. De oprichters staan voor het ontwikkelen van producten volgens de maatstaven van nu. Zo hanteert het een werkwijze waarin de volledige levenscyclus van het product wordt benut waarna het een nieuw leven in wordt geblazen. Men werkt dus volgens de richtlijnen van een circulaire economie. In een eerder artikel schreef LYNN al over dit onderwerp en wat dit van gevolgen heeft voor de interieurbranche in Nederland.

”We believe PET Technology is one of the answers to ecological sustainability and environmental quality requirements in contemporary interior design.”

De Vorm is koploper op het gebied van verantwoorde productietechnieken en het is een van de eerste in de meubelindustrie die de eindeloze mogelijkheden die gerecycled PET-vilt heeft omarmt. Het is volgens hen een veelzijdig materiaal waaruit comfortabele meubelstukken kunnen ontstaan- mits goed verwerkt. Hier kun je lezen hoe zij met dit materiaal te werk gaan. De Vorm streeft naar producten waar mensen niet aan denken wanneer het is geplaatst, omdat het direct bijdraagt aan een prettige beleving van de ruimte. Zo moet het niet alleen goed zijn geconstrueerd en van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook dient het jarenlang mee te kunnen gaan. Een knap staaltje duurzaamheid dus.

HAIL TO THE HALE CHAIR

De Hale Chair is ontworpen door designer Ivan Kasner in samenwerking met de Vorm. Kasner is een in Amsterdam gevestigde ontwerper en oprichter van zijn eigen Ivan Kasner Studio. Zijn aanpak is gebaseerd op het idee dat iedere generatie een eigen decor verdient: producten waarmee mensen zich in thuis kunnen voelen. Samen met een team van creatievelingen werkt de ontwerper voor diverse internationaal bekende merken binnen het gebied van interieurvormgeving.

De Hale Chair is een simpele, functionele no-nonsense stoel. Het is een meubel dat is geïnspireerd is op de klassieke schoolstoel. De zitting en de rugleuning van de stoel zijn helemaal gemaakt uit PET Felt, dus uit gerecyclede plastic flessen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in de uitvoering van het model. In de configurator kun je de stoel namelijk volledig aanpassen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de fauteuil volledig te laten opgaan in het interieur of juist een accentkleur aan te geven. Alles is volledig aanpasbaar: zo is het verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en kun je kiezen uit alle RAL-kleuren op de poten en talrijke stoffering opties.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: The Hale Chair By de Vorm.