Tuinmeubelcollectie regelrecht uit de Plastic Soup

line
Sustainable Furniture Outdoor Collection

Op regenachtige dagen zoals deze verlangen we allemaal terug naar de zomer. Want wat houden we van die zonnige dagen vol licht en warmte. Om zo lang mogelijk te genieten van deze periode is natuurlijk het juiste tuinmeubilair nodig. Wat dacht je van de prachtig styllistische tuinmeubelcollectie Ocean- waarvan de zittingen vervaardigd zijn uit een duurzame bron, namelijk oceaanplastic. Zo kunnen we nog beter buiten vertoeven en houden we tegelijkertijd onze zee schoon.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

MET DESIGNMERK MATER YOU MATTER!

In de zee drijft ongelooflijk veel plastic. Dit noemen we ook wel ‘plastic soep’. Elke minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Het overgrote deel zakt naar de bodem van de oceaan, een klein deel blijft ronddrijven en de rest spoelt aan. Het gaat om grote stukken plastic tot onzichtbare kleine stukjes plastic onder water. Plastic hoort niet in zee thuis. Vogels, vissen, dolfijnen en zeehonden zien het aan voor voedsel en eten het op of ze raken erin verstrikt. In de natuur of in zee valt plastic langzaam uit elkaar in steeds kleinere stukjes, maar het vergaat nooit. Een kleine speler die op dit moment een oplossing biedt aan dit probleem is meubelmerk Mater.

Mater (Latijns voor moeder) is een Deens designmerk uit Kopenhagen, opgericht in 2006. Het bedrijf werkt samen met zowel gevestigde als opkomende ontwerpers in hoogwaardig meubilair- en verlichting. Het baseert zijn kernfilosofie en benadering van de ontwerp industrie op de 3 hoofdprincipes: ontwerp, vakmanschap en ethiek – dit laatste punt omvat ook duurzaamheid.

OCEANISCHE PRACHT & PRAAL

De Ocean collectie is een vernieuwde tafel- en stoelcollectie (oorspronkelijk ontworpen in 1955) uit oceaanafvalplastic. Het materiaal is een combinatie van oude visnetten en gerecycled hard plastic. De collectie staat voor een van de innovatieve oplossingen om vervuiling van onze zee te voorkomen met een van de meest gerenommeerde ontwerpers van deze eeuw, namelijk Nanna Ditzel. De serie meubilair wordt gekenmerkt door zijn lichte structuur met herhaalde lamellen en metalen frames, gemaakt en getest voor het gebruik buitenshuis.

Het oceaanafvalplastic en gerecycled plastic (PP) eert de VN Duurzame ontwikkelingsdoelen voor de bescherming van “Leven onder water” (SDG’s 14) en “Verantwoorde consumptie en productie” (SDG’s 12) en “Samenwerking voor de doelstellingen” (SDG’s 17). De Ocean Collection is ontworpen voor demontage, wat betekent dat het ontwerp laat elk onderdeel in zijn puurste vorm recyclen tot nieuwe productie cirkels.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Inleidingsfoto: Ocean Collection by Mater, Copenhagen.