Trash to treasure: Houe’s Falk collectie

line
Duurzame collectie stoelen

We komen vandaag de dag om in afval. Het is echter niet meer van deze tijd om alles maar op de brandstapel te gooien om er maar van af te zijn. Steeds meer designlabels nemen dan ook het initiatief om met dat afval iets te gaan doen. Een van die producenten is het relatief nieuwe Deense merk Houe. Met hun collectie Falk brengen ze een ode aan afval: Turning Trash into Treasure. Met deze reeks stoelen proberen ze de consument te overtuigen dat plastic afval net zo waardevol is als nieuwe grondstoffen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Top design: Deens erfgoed

Houe is een Deens designhuis opgericht in 2007. Het designlabel combineert veel comfort met design in hun werk. Daarom steekt het veel energie in hun productontwikkeling en streeft het ernaar om te voldoen aan een hoge standaard van vakmanschap. De producten worden alleen vervaardigd in gevestigde fabrieken waarmee ze al enkele jaren nauw samenwerken. Het gaat hier dus niet om willekeurige massaproductie; elk detail, elke verbinding of elk onderdeel in hun meubilair is zorgvuldig gekozen of uitgevonden door het HOUE-team om een uniek product te maken. Een van die geweldige items is de FALK collectie.

FALK is ontworpen door de bekroonde ontwerper Thomas Pedersen en wordt vervaardigd in ons geliefde Scandinavische landje Denemarken. Het is het resultaat van het huwelijk tussen het Deense erfgoed van meubeldesign en de allernieuwste Deense innovatie op het gebied van materiaalgebruik. De collectie stoelen is voorzien van vriendelijke en omhelzende rondingen. Daarnaast hebben ze een duidelijke signatuurlook maar zijn ze niet te overheersend qua uiterlijk. Hierdoor past FALK even goed in een woning als in een kantooromgeving. De stoelen zijn te beschrijven in drie kernwoorden: apart, licht en functioneel.

Milieubewust produceren

Toch hebben de reeks stoelen ook nog een ander kenmerk: zo zijn ze allemaal duurzaam opgebouwd. Zo bestaat FALK uit drie delen; de schaal, de zitting en de poten. Alle onderdelen zijn gemaakt met een milieubewuste instelling, met behulp van natuurlijke materialen en verantwoorde bronnen. De schaal is bijvoorbeeld vervaardigd uit 75% gerecycled huisafval en 20% glasvezel. De zitting is gemaakt uit maar liefst 95% post-consumer recycled polyester en zijn de poten afkomstig uit gecertificeerd hout. FALK is op zo’n manier ontworpen om een leven lang mee te gaan en Houe biedt momenteel 5 jaar garantie.

FALK komt er in twee verschillende varianten – afhankelijk van welke poten je kiest, of je de gewatteerde zitting toevoegt en welke kleur je voorkeur heeft – de mogelijkheden zijn legio. Falk verandert van uiterlijk naar gelang jouw behoeften. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit product, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Falk Collection by Houe.