Studio Rens geeft deze vloerkleden een nieuw leven

line

Weet jij wat ik zo fijn vindt aan vloerkleden? Het gevoel dat je krijgt wanneer je met koude voeten lekker in dat kleed kunt wroeten. Zo comfortabel en verwarmend! Designerstudio Rens ontwikkelde samen met Tarkett, voorheen de wereldwijde tapijtenfabrikant Desso, een collectie tapijten; Re-vive. Met deze vloerkleden ben je niet alleen verzekerd van warme voetjes, ook vertellen ze je direct een bijzonder verhaal.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

RENS: a research-based design studio

Studio RENS is een op onderzoek gebaseerde ontwerpstudio. Vanuit Eindhoven (Nederland) initieert het duo projecten waarin kleur vaak een hoofdrol speelt. Naast hun eigen collecties en interieurproducten werken de ontwerpers nauw samen met verschillende labels en bedrijven. Daar houden ze zich voornamelijk bezig met de uitvoering van materiaalonderzoek, productinnovatie en art direction. Eerdere samenwerkingen waren onder meer Auping, Cor Unum Ceramics, Moooi Carpets, Lacq, Lighting Laboratory KU Leuven, Philips Innovation Services, Canon NL, Pode en Baars & Bloemhoff.

Noem het teamwork

In deze geweldige samenwerking tussen STUDIO RENS & Tarkett laat RENS zien dat restmaterialen opnieuw tot leven gebracht kunnen worden. De ontwerpstudio heeft een creatief concept ontwikkeld om, door middel van de interactie van rode verfstoffen met verschillende materialen, nieuwe en unieke producten te creëren. In de samenwerking met Tarkett passen zij, middels een handmatig verfproces, rode pigmenten toe op uitlopende tapijtcollecties om zo nieuwe vloerkleden te ontwerpen.

”Re-vive, Re-invent, Re-colour, Re-d, Re-use, Re-new, and Re-sult.”

Ideeën komen altijd ergens vandaan, als ook bij de designs van Re-vive. Zo is de collectie komen ontstaan door de gedachte aan gestructureerd organisch papier met natuurlijke onvolkomenheden. Afgedankte tapijtstukken uit oude collecties worden ondergedompeld in rode kleurstof om tapijten te creëren met een lineair verloop. Deze zogeheten oververf-techniek varieert de kleurdiepte voor een gelaagd effect – de originele tint van het tapijt verandert het eindresultaat nog meer.

In een wereld met beperkte middelen is het nodig om anders te gaan denken over wat er wordt weggegooid en hoe de duurzaamheid van materialen kan worden verlengd. Men wil met dit project dan ook aandacht vragen voor afvalstoffen en tegelijkertijd een nieuw gewenst product creëren. Dit ethos, gedreven door de principes van recyclen en hergebruik, past in de inspanningen van Tarkett om binnen de grenzen van circulair ontwerp te werken. Wat circulair design precies inhoudt, kun je in dit artikel lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Re-vive Collection by Studio Rens & Desso Tarkett.