Speelgoed opbergen doe je met deze Kiwi

line
Duurzame opberger voor speelgoed

Ieder kind is dol op speelgoed. Vandaar dat de rommel zich ook door het hele huis verspreidt. Gelukkig kun je met de juiste opbergruimte een hoop verbeteren! Zo maakt de Kiwi Container van het Belgische merk ecoBirdy opruimen weer aantrekkelijk. Niet alleen is de Kiwi Container een prachtige blikvanger, maar ook nog eens lekker functioneel en bovenal gemaakt van gerecycled materiaal. Het uiterlijk van dit stijlvolle designobject je denken aan een bedreigde diersoort en dat is niet zonder reden. Weet jij al waarom?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

UPCYCLED & HIGH-END PLAID

De ecoBirdy Kiwi Container is een multifunctioneel is uniek modern designobject voor jouw duurzaam thuis dat eruitziet alsof het gemaakt is van een prachtig natuursteen, namelijk marmer. Maar niets is minder waar, want deze containers zijn gemaakt van gerecycled plastic. Nog iets specifieker: van hergebruikt speelgoed. Hoe tof is dat? De productie van de grondstof, die Yuan en Vanbriel de naam Ecothylene® gaven, vormt de basis voor een nieuwe recycleermethode die veilig én duurzaam is. Aan de hand van een proces dat tot tien keer langer kan duren dan de gebruikelijke methodes, krijgt de productie iets verrassend artisanaals.

”Design based on social and environmental responsibility.”

De gerecycleerde stukjes plastic speelgoed zijn duidelijk herkenbaar in het design en vormen de kenmerkene gesprikkelde uitstraling, it maakt van de Kiwi een opvallend figuur en is dus een echte eyecatcher in elk duurzaam interieur. Kortom, deze geweldige woonaccessoire combineert functionaliteit met een speels design. Geïnspireerd door de met uitsterven bedreigde Kiwi-vogel uit Zeeland, weerspiegelt deze speelse container zijn silhouet en verhoogt tegelijkertijd het bewustzijn over dit bedreigde diersoort.

De Kiwi Container is bedoeld om er speelgoed van kinderen in op te bergen of zelfs jouw eigen spullen. Met een handomdraai verwijder je de magnetische snavel en voilà: de vogel biedt plotseling ook een opbergplaats voor speelgoed en kleinere voorwerpen. Door het stevige en vernuftige ontwerp kan de Kiwi ook buiten worden geplaatst.

OVER ECO-BIRDY

De oprichters van ecoBirdy werden getroffen door de vergankelijkheid en de korte levenscyclus van de speelgoedindustrie voor kinderen. Daarom kwamen de oprichters in actie om duurzame stukken voor kinderen te maken die de tand des tijds zouden doorstaan. Yuan en Vanbriel deden voor de opening van het bedrijf al kennis op in de internationale mode- en ontwerp-industrie. Beiden waren echter gedreven om de milieuvervuiling aan te pakken in deze sector. Nog niet zo lang geleden werd deze droom dan ook eindelijk werkelijkheid. Door middel van plastic afval te herontwerpen is het duo de koploper als het gaat om de fraaiste meubelstukken- en accessoires van duurzame oorsprong.

De producten van ecoBirdy zijn stijlvol en bovendien makkelijk schoon te houden. Simpelweg een mooi staaltje vakwerk, chapeau! Maar het grootste voordeel achter dit merk is het interessante gedachtegoed. Hoewel circulair interieur design nog in de kinderschoenen staat, hanteert ecoBirdy alle drie de cruciale punten rondom circulair design, namelijk ‘reduce’, ‘recycle’ en ‘re-use’. Het bedrijf gebruikt een recyclagesysteem waarbij oud plastic tot een nieuw product wordt gemaakt (recycle). Voor dit meubilair is het niet nodig om materiaal uit de aarde te halen. Zo werken ze alleen met bestaande materialen en grondstoffen (re-duce). Tot slot zijn hun collecties uitsluitend gemaakt van gerecycled plastic uit Europees afval (re-use).

WERK AAN DE WINKEL

Een bijbehorend verhalenboek en schoolprogramma kunnen natuurlijk niet ontbreken. Jongeren zijn immers de doelgroep en daar speelt het bedrijf goed op in. EcoBirdy benut iedere mogelijkheid die hun wereldblik van circulair interieur design bekrachtigt. Door de focus te leggen op sociale – en ecologische verantwoordelijkheid dragen zij zeker bij aan een duurzame en betere toekomst.

Ben je nou dol op de producten van ecoBirdy, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Kiwi by ecoBirdy.