Silhouettes Curve: Econyl garens omgetoverd in vloerkleed

line
Duurzaam gerecycled vloerkleed

Een goed vloerkleed maakt het ruimtegevoel beter in ieder interieur. Daarnaast voelt het altijd beter aan dan die kale vloer. Niemand wil een gevoel van onbehagen aan de voetjes. De Franse Multinational Desso is gespecialiseerd is in de productie van vloer-en wandbekleding en heeft wel een heel bijzonder vloerkleed op de markt gebracht: de Silhouettes Curve. Gemaakt van het zogeten Econyl materiaal. Maar wat houdt dat precies in?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Planet Proof

Een vloerkleed voor het interieur is nooit verkeerd. Ze geven niet alleen kleur en sfeer in je huis, ook geeft het nog eens vele bijkomende voordelen. Vloerkleden verbeteren de akoestiek, werken warmte-isolerend en zorgen voor meer ruimtegevoel en beter wooncomfort. Genoeg redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Maar helaas zijn ze niet allemaal even duurzaam. Een prachtig rechthoekig vloerkleed wat wel duurzaam is, is het vloerkleed Silhouettes Curve van tapijtspecialist Desso.

Silhouettes is gemaakt van een gerecycled materiaal dat door het leven gaat als Econyl. Dit zijn garens afkomstig van onder andere oude visnetten uit de oceaan. Het label Econyl zet zich in voor de verminderen van zee-afval en creëert tegelijkertijd een nieuwe grondstof waarvoor geen nieuwe grondstoffen uit de aarde geboord hoeven worden. Een win win-situatie zoals we dat allemaal noemen. Nylonafval, dat anders de aarde zou vervuilen, wordt omgezet in ECONYL®, of ook wel geregenereerd nylon. Het is precies hetzelfde als gloednieuw nylon en kan keer op keer worden gerecycled, opnieuw gemaakt en opnieuw gevormd.

Een prachtig Silhouette

Silhouettes vloerkleden zijn organisch en onregelmatig van structuur. Ze zijn voorzien van een sierlijke gedaante en een speelse touch. De Curve, Prisma en Shadow dessins hebben een ‘versleten look’ en doen denken aan een top-down view van een woestijnlandschap. De kleuren uit deze tapijten geven het interieur een warme gloed die natuurlijk en rustgevend overkomt. Silhouettes combineren prachtig met harde, natuurlijke materialen zoals baksteen, beton, hout of een PVC vloer in houtlook.

De Silhouettes vloerkledencollectie bestaat uit 3 onderscheidende ontwerpen: Curve, Prisma en Shadow in 5 heldere kleuren, gecombineerd met een natuurlijke grijze achtergrond. De kleurstelling van de vloerkleden zijn overigens versterkt met een blindband in een bijpassende kleur. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Silhouettes by Desso (Tarkett).