RECYCLED ‘SCRAPLIGHTS’ STIJLVOL EN DUURZAAM

line
Graypants Scraplights

Deze plafondlampen van de Amerikaanse ontwerpstudio Graypants zijn helemaal gemaakt van lokaal gerecycled golfkarton. Hun unieke collectie Scraplights biedt intieme, functionele en sfeervolle verlichting voor elke gelegenheid of ruimte. Maar nog belangrijker: Scraplights is het levende bewijs dat duurzame verlichting zeer stijlvol kan zijn.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie. 

OVER GRAYPANTS 

Graypants (2007) is een designstudio opgezet door ontwerpers Seth en Jon in de Amerikaanse stad Seattle. Met voorliefde voor creativiteit, duurzaamheid en plezier maakt het duo een armaturencollectie uit lokaal gerecycled karton. Hieruit ontstaat bijzondere verlichting onder de naam ’Scraplights’.  

‘’VERANTWOORD DESIGN, VERANTWOORDE MATERIALEN EN VERANTWOORDE PRODUCTIE’’.

Bij Graypants draait het maar om een paar dingen. Vooral samenwerking met sociale organisaties voor werkgelegenheid is voor hen belangrijk. Verder staat het circulair winnen van materialen hoog in het vaandel. Tot slot houdt het duo veel rekening met zogeheten heilzame fabricage. Maar vanwaar die naam? De eerste Scraplight werd gekrabbeld op een stukje papier. Dit staat natuurlijk als synoniem voor een uit de losse pols geschudde lampencollectie. De Disc hanglampen of de kolossale Graypants armatuur Arcturus zijn daar leuke voorbeelden van.

SCRAPLIGHT COLLECTIE 

Je kunt ze bijna niet missen, de prachtige kartonnen lampen met bijzondere sculpturale vormen. Ze zijn het verbluffende resultaat van een vernuftige lasersnijder. Hiermee gaat het snijden van karton vooral veel sneller en gemakkelijker. Vervolgens wordt de lampenkap manueel geassembleerd door middel van een non-toxische lijm. De gehele collectie is ook nog eens voorzien van een milieuvriendelijke brandvertrager.

VAN AFVAL TOT VERANTWOORDE VERLICHTING

De gehele Scraplights collectie is vervaardigd uit gerecycled karton. Beter gezegd: van gerecycled golfkarton. Golfkarton is het resultaat van een veelvuldig gebruikt verpakkingsindustrieproduct. Het is vooral een goedkoop en een eenvoudig te verkrijgen product. Ideaal om dus ook voor andere doeleinden te gebruiken. 

De gehele serie verlichting is voorzien van een natuurlijksfeervol en warm karakter. Hoewel de lampen sterk op elkaar lijken, blijft de keuze reuze! Meerdere kleuren, uitvoeringen en maten zijn leverbaar. Zo is er voor iedere verscheidende ruimte wel een lamp te vinden. LYNN is er al weg van. Nu alleen jij nog!

BRONNEN

Inleidingsfoto: Scraplights, VANMOKUM. Graypants.