Planq’s Rebel: maakt korte metten met saaie interieurs

line
Duurzame eetkamerstoel

Planq is een relatief nieuw merk op de duurzame markt, maar is al aardig op weg een waar succesverhaal te worden. Neem een voorbeeld aan de Rebel collectie: een serie eetkamerstoelen met en zonder armleuningen en barkrukken. Deze stoelen zijn perfect voor consumenten die wel van een rauw randje houden. Bovendien is het meubilair van deze collectie merendeels gemaakt van duurzame materialen. Kun je al zien welke?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

The Rebel with a cause

De Rebel collectie is een prachtige collectie stoelen en barkrukken van het duurzame Dutch Designmerk Planq. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder armleuningen. De serie valt op door het stalen frame in combinatie met zittingen van gerecyclede stoffering en het label zijn duurzame PlanqTextile. Voor de zachte zittingen biedt Planq een breed scala aan bekledingen van petflessen of gerecycled leer. Op deze manier zijn de stoelen en krukken helemaal te personaliseren zodat hij past in ieder interieur.

De stalen frames geven de objecten een industriële look en zijn overigens ook in vele kleuren te personaliseren. Hoe leuk is het wanneer je een stoel zelf helemaal kunt samenstellen? Neem bijvoorbeeld de Colombiaanse felle tinten die geweldig tot hun recht komen in een publieke ruimte zoals restaurants of bars. Of als je zelf gewoon houdt van een exotisch tintje, is een felle kleur natuurlijk ook prima. Ben je meer van rustige kleurenpaletten of heb je liever een mix? Alles is mogelijk met deze Rebel. Trouwens, niet te vergeten: de gehele collectie is stapelbaar en dit feit maakt het natuurlijk nog aantrekkelijker voor designers in de projectomgeving om deze stoelen voortaan te gebruiken dan minder duurzame items.

Circulaire missie

Planq begon zijn reis toen de tweelingbroers Anton en Dennis een onderzoek deden naar de textielindustrie. Ze concludeerden dat er wereldwijd jaarlijks 150 miljoen ton mode wordt verkocht. Een groot daarvan beland nog altijd op de vuilstort of wordt verbrandt. Als ontwerpers aan hun de taak om de meubelindustrie meer circulair te maken. Daarom probeert het team van Planq de kloof te overbruggen tussen milieubewustzijn en hedendaags design. “ With innovative design and environmental awareness we can make a change” Planq gelooft de wereld te inspireren door prachtige ontwerpen te maken van afvalmaterialen.

Vanuit hun drive om circulair ontwerp te maken, werkt het nauw samen met klanten om de transformatie van laagwaardige materialen in hoogwaardige producten te waarborgen. Zo maakt het label bijvoorbeeld van verspilde kleding het materiaal PlanqTextile dat door zijn esthetiek het circulaire verhaal verteld. Maar wat is circulair design eigenlijk? In een artikel lichtte LYNN dit onderwerp al eerder uit.

Samen met een jong en enthousiast team deelt het label de passie voor hergebruik van afgeschreven materialen. Zo heeft het zijn missie gezet op de mode- en meubelindustrie duurzamer te maken door de kloof tussen die mengwerelden te overbruggen. Samen ontwerpt en produceert het een collectie meubilair met als doel de textielindustrie te verduurzamen. Door dit toe te passen in de interieur- en meubelindustrie hoopt het ook de meubelindustrie te verduurzamen en ontwerpers en architecten te inspireren om duurzame interieurs te creëren.

Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Rebel Chair by Planq.