PIERRE FREY LANCEERT DUURZAME COLLECTIE

line

Hoe je het ook went of keert, iedere interieurontwerper is bezeten van Pierre Frey’s fraaie collecties. De geweldige spirit van dit label heeft nu z’n koers gewijzigd naar een duurzamer assortiment met zijn nieuwe collectie Natecru Durable – Sustainable. Prachtige stoffen waar je dus echt niet van af kunt blijven.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Maison Pierre Frey, opgericht in 1935, creëert, publiceert en vervaardigt stoffen en andere ‘home decor’ producten verpakt in een inventieve en eclectische geest. Het label haalt z’n inspiratie uit kunst van etnische groepen, evenals uit 18e eeuwse Franse en hedendaagse kunst. Het ‘Maison‘ laat zich inspireren door vooral het verleden en de wereld om ons heen. Dit kosmopolitische karakter brengt vooral gedurfde, eigentijdse collecties waarvan de materialen, motieven en kleuren je meenemen op een unieke reis naar het verleden.

La maison voor een planet-proof thuis

In de afgelopen jaren heeft Pierre Frey zich als multitalent bewezen met een uitgebreid aanbod in behang, meubilair, tapijten- en vloerkleden op maat. Tot voor kort had het merk echter nog geen duurzame collectie totdat het positieve tij keerde. De nieuwe collectie Natecru Durable markeert dan ook het startpunt van een meer weloverwogen benadering van Mister Frey.

”It marks the starting point of a more considered and considerate approach by Pierre Frey.”

Combineer stijl met socialeen ecologische verplichtingen – en voilà, Pierre Frey’s nieuwe collectie ‘Natecru Durable’ is geboren. Het Franse huis biedt reeds decennia lang hoogwaardige producten aan van kwalitatieve gewassen. Vandaag de dag gaat het label nog een stap verder en is het geëvolueerd in een beredeneerde aanpak ter gelegenheid van z’n nieuwe collectie.

Het resultaat? Een eco-verantwoorde warenvoorraad als antwoord op nieuwe duurzame criteria van onze samenleving – maar met dezelfde lokale knowhow en kwalitatieve garens. Elk van de stoffen is milieuvriendelijk (op z’n eigen manier) geproduceerd – maar dus nog altijd met dezelfde ambachtelijke expertise van het exclusieve merk.

In de nieuwe collectie zien we de introductie van biologisch katoen, lokaal geproduceerde wol en linnen en gerecycled polyester of kasjmier. De hele collectie wordt geweven in de Franse werkplaatsen van Pierre Frey. Iedere stof in de collectie is verkrijgbaar in een reeks naturelle kleuren voor een sobere en verfijnde look voor het interieur. Kortom, een nieuwe verantwoordelijke houding is dus zo gek nog niet!

Ben jij ook helemaal in de ban van dit product, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte interieur? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Natecru Durable – Sustainable Collection by Pierre Frey.