Palm collection: verlichting om thuis te werken

line
Duurzame verlichting

Thuiswerken: voor de een is het een zegen voor de ander een vloek. Een donkere kamer tijdens een online meeting waarbij het gezicht van iemand bijna onherkenbaar is, is uiteraard niet te wensen. De juiste verlichting doet wonderen! Maar wist je dat reguliere lampen vaak zijn voorzien van giftige stoffen die eigenlijk helemaal niet passen in een duurzaam interieur? Bovendien zijn de meeste armaturen veelal gemaakt van niet onnatuurlijke materialen die nog vaak moeilijk te zijn recycleren. Meubelfabrikant Gantri steekt daar een stokje voor met hun collectie Palm: een collectie lampen met een natuurlijke oorsprong.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Duurzaam, veilig en niet-giftig

Het in San Francisco gevestigde ontwerp-collectief en fabrikant Gantri heeft er een prachtige collectie bij. De Palm-serie is voorzien van een reeks ‘eco-friendly‘ lampen. De milieuvriendelijke verlichting is op de markt gebracht als ”de eerste lampen die zijn ontworpen voor de werkruimte thuis”. Het omvat een collectie van drie soorten armaturen om een betere thuiswerk-ervaring te creëren. En dat hebben we in deze tweede lockdown zeker nodig. Maar waarom zijn deze set lampen zo anders dan de reguliere lampen die we vaak zien?

Dat heeft te maken met het feit dat Palm is gemaakt van natuurlijke en plantaardige materialen. De op maat gemaakte mengels van zogeheten plantaardige PLA’s van Gantri, die samen met het in Nederland gevestigde materiaalbedrijf colorFabb zijn ontwikkeld, zijn speciaal ontworpen voor hoogwaardige verlichtingsproducten. PLA is de afkorting van Polymelkzuur of polylactide thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel, suikerbiet of suikerriet), en worden daarom gepromoot als duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliën zoals polyetheen, polypropeen of polystyreen. Alleen al bij deze collectie praten we bijvoorbeeld over 75% minder koolstofdioxide per kilogram. Nog een positief punt van deze collectie is dat bij de productie ervan gebruik gemaakt wordt van 3D-printtechniek. Het is al langer bekend dat door gebruik van 3D-printen productieafval aanzienlijk wordt verminderd.

Ideaal voor het (thuis)kantoor

Omdat ruimte in huis zo kostbaar is, streeft Palm er ook naar om zo min mogelijk ruimte in te nemen en tegelijkertijd de lichtopbrengst te maximaliseren. Palm is elegant, organisch en heeft zachte, afgeronde randen die iedere ruimte opwaardeert, specifiek het thuiskantoor. Bij elke lamp uit de Palm-collectie is gebruik gemaakt van een op wellness-gericht verlichtingsconcept, dat het bedrijf ‘Reach’ noemt. Hierbij bereikt de lamp een gelijkmatig verlicht werkoppervlak waardoor er een comfortabele werkomgeving wordt gecreëerd en tegelijkertijd vermoeide ogen voorkomt.

Palm is momenteel in vijf kleuren verkrijgbaar, namelijk ‘Snow’, ‘Fog’, ‘Forest’, ‘Carbon’ en ‘Sunrise’. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Palm collection by Gantri.