OPRUIMEN DOE JE MET DE BASKET VAN MUUTO

line
Duurzame opbergmand van Muuto

Nederland lijkt in de ban te zijn van opruimgoeroe Marie Kondo. Opruimen wordt tegenwoordig gezien als een volwaardige baan waarvoor je zelfs dient te solliciteren. Het is echter niet zo moeilijk als het lijkt. Hier en daar een kast en wat manden, en voilà; opgeruimd staat netjes. Mika Tolvanen, ontwerper bij Scandinavisch interieurlabel Muuto, bedacht hiervoor wel een heel speciale lijn, namelijk: de Restore Basket collectie met opbergmanden gemaakt uit gerecycled materiaal. Hoe leuk is dat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Muuto is een populair Noord-Europees label dat bekend staat om zijn duurzame esthetiek, functionaliteit en vakmanschap. De naam Muuto stamt af van het Finse woord ”muutos”, wat nieuw perspectief betekent. Dit geweldige bedrijf richt zich op toekomstige materialen, technieken en gedurfd creatief denken waardoor nieuwe perspectieven ontstaan op Scandinavisch design. Zo selecteert het toonaangevende hedendaagse ontwerpers die sterke vertolkers zijn van hun filosofie en combineert op een vrij succesvolle wijze hun talenten met het merk.

”Good design starts with individuals”.

Muuto streeft er naar om ontwerpen te maken die lang meegaan in hun expressie en kwaliteit, waardoor ze jarenlang kunnen worden gebruikt. Om een hoog kwaliteitsniveau te garanderen, wordt het ontwerp- en ontwikkelingsproces dag-en nacht getest. Maar dat is nog niet alles, want Muuto timmert hard aan de weg om aan de zogeheten duurzaamheidsnormen te voldoen…

BEWUST OPBERGEN

De Restore-serie van designer Mika Tolvanen is in het leven geroepen met het idee dat een opbergobject een uitnodigende en aparte uitdrukking dient te hebben. Tegelijkertijd had Tolvanen de wens een nieuw perspectief op opbergmanden te kunnen aanbieden door middel van een innovatief materiaal en een eigentijds kleurenpalet.

Voor Tolvanen waren opbergmanden vaak een utilitair en stevig met een eerlijke en functionele vorm. Hij wilde deze elementen vertalen naar de Restore collectie, vergezeld met een vriendelijke en warme uitdrukking. Zachte afgeronde vormen waren vrij ongebruikelijk in opslagobjecten totdat Tolvanen ontdekte dat dit nog wel eens de oplossing kon zijn voor zijn ontwerp.

YOUCYCLE, WECYCLE, RECYCLE

Daarnaast gebruikte de ontwerper een vrijwel toen nog onbekend materiaal, namelijk gerecyclede PET-vezels afkomstig uit plastic flessen. Hierdoor is de Restore-serie voorzien van een duidelijk tastbaar en duurzaam karakter. Tolvanen was geïntrigeerd door het idee om gerecyclede PET-vezels in het ontwerp te gebruiken, omdat dit de zachte, ronde vormen van het ontwerp zou versterken. Met als gevolg? Een opbergmand met een vriendelijk tintje!

Manden zijn altijd aanwezig geweest in de Scandinavische cultuur, geholpen door hun verschillende maten en vormen. De Restore-collectie ging over het identificeren van een groot aantal behoeften binnen het ontwerp en het transformeren van die mand tot een speels en eigentijds object. Zo bestaat de Restore-serie nu uit 3 diverse maten, zoals de Restore Basket, de Restore Tray en de Restore Round Basket – voor ieder gebruik en elke ruimte.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: The Restore Series By Muuto.