OM OP TE ETEN: DE NOUGAT COLLECTIE

line
Stories of Italy

Hoewel het vak interieurontwerpen twintig jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, is het tegenwoordig bijna normaal geworden om bij een verbouwing of verhuizing een interieurontwerp te laten maken. Vaak denken mensen dan aan een nieuw meubelplan of een verlichtingsplan. Maar ook is het heel normaal om de accessoires- en objecten op het totaalplaatje af te stemmen. Vazen of glaswerk horen daar natuurlijk ook bij. Maar hoe leuk is het als zulke objecten ook nog eens een duurzaam karakter hebben? Maak kennis met de collectie Nougat van Stories of Italy.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

NIET ZOMAAR EEN VAAS

Maar wat is definitie van een vaas eigenlijk? Een vaas is een decoratief voorwerp dat aan de bovenkant open is. Vroeger diende een vaas voor andere doeleinden. Zo werd er bijvoorbeeld olie en meel in bewaard (kruik) of werd er drinken mee ingeschonken (kan). Interieurontwerpers gebruiken het vooral om bloemen in te plaatsen, of juist zonder bloemen als versiering neerzetten. Zo hebben sommige vazen een hoog decoratieve waarde en vormt de vaas een ware blikvanger in het interieur. De meeste vazen worden gemaakt uit porselein, aardewerk, kristal, zilver, glas, brons en roestvrijstaal. De vaas uit de collectie Nougat van Stories of Italy heeft echter een ander verhaal. Zo zijn ze gemaakt uit van scherven van hergebruikt Muranoglas. Muranoglas is gemaakt in Murano of volgens de ambachtelijke tradities van dit eiland bij Venetië.

”With our work we try to keep these traditions alive, giving them a place in modernity.”

ITALIAANSE TROTS

Stories of Italy is zowel een merk als een studio gevestigd in het designcentrum Milaan. Het bedrijf staat bekend om zijn traditioneel Italiaans handwerk. Hun inspiratie? Dat komt uit het grote archeologische, historische en culturele erfgoed van Italië. Objecten en symbolen uit hun gemeenschappelijke verleden worden op een eigentijdse manier geïntegreerd. De esthetiek is strak van vorm en fris van kleur, terwijl de materiële focus ligt op geblazen Muranoglas en Carrara-marmer. Hun stukken wordt opgevat als ‘alledaagse objecten‘ die esthetisch mooi zijn, maar ook tegelijkertijd communicatiemiddelen belichamen: al hun stukken dragen immers een eigen verhaal.

Stories of Italy combineert design, ambacht en kunst om de essentie van deze iconische Italiaanse tradities vast te leggen. De ambachtslieden experimenteren er wat op los; maar dan wel binnen de esthetische regels van dit interessante beroep. Hun werk belichaamt een seculiere traditie die nog steeds in ontwikkeling is, een schat die Italië onderscheidt als een van de meest unieke landen ter wereld. Stories of Italy vertegenwoordigt dan ook een kleine bijdrage aan het behoud van het Italiaanse erfgoed. Ook probeert Stories of Italy deze tradities levend te houden en een plek te geven in de moderne wereld. De Nougat collectie is daar een sprankelend voorbeeld van.

SMIKKELEN MET NOUGAT

Deze mondgeblazen vazen van Muranoglas voegen stijl toe aan elke kamer. Vervaardigd door glasblazers met behulp van traditionele Venetiaanse technieken, wordt het polychrome patroon verkregen door stukjes gekleurd glas van scherven hergebruikt Muranoglas. De patronen op het glaswerk zijn altijd uniek. Dit wordt bereikt doordat er sprake is van hergebruik. De eerder gebruikte stukken en scherven vormen een soort terrazzo-achtig patroon op het glaswerk- en heeft weg van een heerlijke reep nougat.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Nougat Collection By Stories of Italy