Neem plaats voor de Big Blue

line
Duurzame stoel van gereycled plastic

Al een paar keer eerder is het merk Zuiver de revue gepasseerd bij Lynnterieur. In 2019 introduceerde Zuiver al stoel Thirsty, gemaakt van petflessen. Begin 2021 lanceerde het merk een aanvulling van de Albert Kuip-stoelenserie, een versie van bioplastic van koffieresten. Nu is het de tijd voor nog zo’n knaller, namelijk The Ocean Chair waarvan de zitting volledig wordt geproduceerd uit plastic afval uit de oceanen. Met een beetje geduld is deze topper binnenkort in de winkels verkrijgbaar.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

ZUIVERE KOEK

Elk jaar wordt er wereldwijd 300 miljoen ton plastic afval geproduceerd. Het is een bekend gegeven dat veel van dit plastic afval in onze geliefde oceanen terechtkomt, 8 miljoen ton per jaar om precies te zijn! Zuiver vindt dat het een verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van onze oceanen om het beter te doen, voor een betere en duurzame toekomst. Daarom is het merk een samenwerking aangegaan met studio APE om een stoel te ontwerpen die uit 100% oceaanplastic bestaat. Hoe tof is dat?

“Tijdens het ontwerpproces van deze stoel hadden we een speels en licht silhouet voor ogen om een ernstig, wereldwijd probleem van plasticvervuiling aan te pakken. Duurzaamheid is voor ons een natuurlijke vereiste, ingebed in elke ontwerpbeslissing die we nemen”

OPGERUIMD STAAT NETJESS

In samenwerking met de in Amsterdam gevestigde studio APE ontwerpt Zuiver de geweldige Ocean Chair. Dit initiatief maakt deel uit de duurzaamheid missie van Zuiver: in 2030 willen zij immers het gebruik van nieuwe materialen in hun collectie reduceren. Zo zouden de zitting en rugleuning volledig gemaakt moeten worden uit plastic afval dat van de kustlijn afkomstig is. Met zijn luchtige en organische silhouet en vijf uni-kleuren (kokosmelk, brown rice, sage, zwart en uiteraard oceaanblauw) past ook deze stoel perfect bij het duurzame interieur.

Op dit moment worden er nog stappen gezet voor de realisatie van deze geweldige stoel. Helaas door de slechte kwaliteit van het oceaanplastic, heeft Zuiver besloten zich te concentreren op zogeheten “Ocean bound plastic” (OBP). Dit is achtergelaten plastic afval dat op weg is naar onze oceanen. Dit materiaal wordt verzameld bij o.a. stranden, rivieroevers en plekken rondom de watergebieden. De eerste samples zijn ondertussen aangekomen en de volgende stap is de start van het productieproces. LYNN kan niet wachten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: The Ocean Chair by Zuiver.