Nederlandse NEL lanceert gerecyclede bijzettafel

line
duurzame bijzettafels van Nederlandse bodem

Bijzettafels zijn misschien wel één van de belangrijkste items in ons huis. Een bijzettafel heeft een multifunctioneel karakter waardoor het bijna onmisbaar is geworden. Zo kun je ze eenvoudig van ruimte naar ruimte verplaatsen, kun je hem gebruiken als voetenbankje, dienblad of om er simpelweg meer sfeer mee te creëren. Maar hoe leuk is het, wanneer zo’n tafeltje ook nog eens voor een groot deel is gerecycled? Zo is de bijzettafel Sparkle van het Nederlandse meubelmerk Nel een bijzettafel met een duurzame eigenschap.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

NEDERLANDS TROTS

Hoewel duurzaam design nog maar in de kinderschoenen staat, heeft label NEL het al helemaal voor elkaar. Oprichter Jorrit Tol startte ruim tien jaar geleden zijn carrière in de designindustrie. Zo werkte hij bij de grote merken als KvadratLinteloo en Fest. Zoals we weten veranderd er een hele boel in tien jaar, maar volgens Tol veranderde de designwereld maar gestaag. Daar moest verandering in komen en daarom startte hij met NEL: een nieuw designmerk waar duurzaamheid en kwaliteit vooropstaan.

”Wij zijn het eerste duurzame designmerk van Nederland”

Het eerste meubilair van dit geweldige merk waren de prachtige sofa’s Alfa en de Maverick. Niet alleen werden deze sofa’s gemaakt in eigen land, ook kreeg Nederland er extra werkgelegenheid bij. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat het meubilair is gemaakt met behulp van arbeiders met scheve arbeidsvoorwaarden. Nu is aan die lijst met duurzaam meubilair, een nieuw meubelstuk toegevoegd, namelijk de geweldige bijzettafel-serie Sparkle.

FONKELING IN JE OGEN

De bijzettafel Sparkle wordt gemaakt van staal en heeft een blad van 100% gerecycled glas van glazen flessen. Het tafelblad is van 100% gerecycled glas gemaakt van bierflessen (donkergroen), vensterglas (lichtblauw) en champagneflessen (bruin). Door het unieke productieproces wordt een materiaal verkregen dat glaskeramiek heet en het gevoel en uiterlijk heeft van marmer. Na gebruik kan het glas volledig worden hergebruikt. Maar waarom zou je gerecycled glas gebruiken in plaats van nieuw glas?

Glas is een zeer duurzaam materiaal. Zo heeft glas zelfs na duizenden jaren nog altijd dezelfde eigenschappen en is eindeloos recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het is een materiaal dat de gebruiker kan helpen energie te besparen en garandeert de consument 100% voedselveiligheid. Glas wordt gemaakt op de meest energie efficiënte wijze en met de minste milieubelasting. 

De Sparkle is te verkrijgen in verschillende kleurencombinaties en hoogtes (40 of 50 cm). Het onderstel van de bijzettafel is overigens van staal. Dit kan geleverd worden in beige, turquoise, olijfzwart en oudroze. Het meubilair kun je eenvoudig bestellen via de webshop of eerst bekijken in de showroom in Amsterdam-Noord. Ben je overtuigd van de schoonheid van deze pareltjes, maar weet je niet of het zou passen in jouw interieur? Maak dan een afspraak met LYNN voor een passend interieuradvies.

BRONNEN

Foto’s: Sparkle by NEL.