MUUTO SCOORT DUURZAMER MET HANGLAMP

line
Muuto duurzaamheid

Ben jij ook zo gek op Scandinavisch design? Dan ken je vast en zeker het merk Muuto. Dit geweldige label timmert hart aan de weg op het gebied van duurzaamheid. Waarschijnlijk heb je hem al eens voorbij zien komen, maar met de introductie van de hanglamp Under the Bell, heeft het label zich groener bewezen dan normaal. En dat mag gevierd worden!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Muuto is een populair Noord-Europees label dat bekend staat om zijn duurzame esthetiek, functionaliteit en vakmanschap. De naam Muuto stamt af van het Finse woord ”muutos”, wat nieuw perspectief betekent. Dit geweldige bedrijf richt zich op toekomstige materialen, technieken en gedurfd creatief denken waardoor nieuwe perspectieven ontstaan op Scandinavisch design. Zo selecteert het toonaangevende hedendaagse ontwerpers die sterke vertolkers zijn van hun filosofie en combineert op een vrij succesvolle wijze hun talenten met het merk.

”Good design starts with individuals”.

Muuto streeft er naar om ontwerpen te maken die lang meegaan in hun expressie en kwaliteit, waardoor ze jarenlang kunnen worden gebruikt. Om een hoog kwaliteitsniveau te garanderen, wordt het ontwerp- en ontwikkelingsproces dag-en nacht getest. Maar dat is nog niet alles, want Muuto timmert hard aan de weg om aan de zogeheten duurzaamheidsnormen te voldoen…

OP HET GEBIED VAN DUURZAAMHEID

Zo draagt 95 procent van al het textiel in gestoffeerde producten het EU Ecolabel. Dit label waarborgt ecologische uitmuntendheid dat toegekend wordt aan producten die gedurende hun hele levenscyclus aan hoge milieunormen voldoet. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn dus duurzamer geproduceerd. Ook is 95 procent van al het textiel in het bezit van het Greenguard Gold-certificaat, waarmee de uitstoot van schadelijke vluchtige organische stoffen (VOS) binnen de aanvaardbare drempels voor de binnenluchtkwaliteit blijft.

Muuto is tevens begonnen met het stopzetten van het gebruik van piepschuim in alle verpakkingen. Goed, he? Daarnaast zijn plastic zakken in verpakkingen vervangen door herbruikbare stofzakken of papieren zakken. Ook probeert het te werken met innovatieve materialen die een positieve invloed hebben op het milieu, of althans, niet te veel schaden. Dit feit vinden we terug in o.a. de Arrange Desktop-serie,- Restore Storage en natuurlijk nog de collectie waar dit artikel over gaat: Under the Bell hanglampen.

UNDER THE BELL

Muutos Under the Bell hanglamp is dus één van die duurzame ontwerpen van designer Iskos-Berlin. Zo is deze serie hanglampen ontworpen uit maar liefst 80 procent gerecycled plastic. Deze lamp kenmerkt zich door zijn ruime afmetingen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor grote vertrekken in huis of voor restaurants en vergaderruimtes. Vergis je niet in deze lamp, want het is een echte blikvanger in het interieur.

De Under the Bell hanglamp geeft niet alleen een moderne uitdrukking aan iedere ruimte, maar verbetert ook de akoestiek van een kamer door zijn zachte vilt-textuur in combinatie met grafische lijnen en een subtiel kleurenpalet. De armatuur is perfect voor boven een tafel of in een open omgeving, waarbij hij zijn eigen ruimte binnen de grotere ruimte creëert. Zo omarmt en beschermt de lamp de tafel en de mensen eronder – zowel fysiek als in een meer abstracte zin. Is dat niet geweldig?

Ben jij ook helemaal in de ban van dit Scandinavische product, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte interieur? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Under the Bell by Muuto