Met deze duurzame panelen verbeter je de akoestiek in een handomdraai

line
Duurzame panelen van De Vorm

Ben je nog op zoek naar het perfecte paneel voor jouw bar, restaurant of elders in een openbare ruimte? Dan is de Mute Fraction Pet Felt Acoustic Panel waarschijnlijk het perfecte middel om de akoestiek van deze ruimte te verbeteren. Dit paneel van het Nederlandse designmerk De Vorm is niet alleen super functioneel, maar ook nog eens gemaakt van gerecycled materiaal. Heb je al enig idee van welke grondstof ze zijn gemaakt?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

VAN PLASTIC AFVAL TOT PANEEL

Geïnspireerd door architecturale proporties, biedt Mute Fraction een uitgebalanceerde expressie, waar en hoe je het ook toepast. Dankzij het aritmetische patroon kan het paneel worden opgedeeld in segmenten van verschillende afmetingen en zo op elk oppervlak worden aangepast. Mute Fraction is tevens geschikt voor zowel horizontaal als verticaal gebruik en brengt een uitstekende esthetiek en akoestiek in iedere ruimte. Maar dat is nog niet alles, want de panelen zijn ook nog eens gemaakt van bijzonder gerecycled materiaal.

Mute Fraction is namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen en gerecycled staal. PET Felt is een zacht maar tegelijkertijd sterk materiaal dat duurzaam is en bovendien geweldige akoestische prestaties levert. Mute Fraction lost gemakkelijk alle akoestische uitdagingen op dankzij zijn driedimensionale patroon. Hierdoor absorbeert het effectief geluidsgolven van verschillende frequenties. Het paneel is geschikt voor zowel gesloten ruimten als grote open ruimten en brengt akoestisch comfort in elke omgeving.

DE VORM: NEDERLANDS TROTS

De Vorm is een design meubelfabrikant met Nederlandse roots dat staat voor een nieuw tijdperk. Bij de Vorm staat functionaliteit op nummer 1 (Form Follows Function). Een goed product maakt immers ons leven gemakkelijker. Daarnaast maakt de functie van een ontwerp het product juist esthetisch kloppend. De oprichters staan voor het ontwikkelen van producten volgens de maatstaven van nu. Zo hanteert het een werkwijze waarin de volledige levenscyclus van het product wordt benut waarna het een nieuw leven in wordt geblazen. Men werkt dus volgens de richtlijnen van een circulaire economie. In een eerder artikel schreef LYNN al over dit onderwerp en wat dit van gevolgen heeft voor de interieurbranche.

De Vorm is koploper op het gebied van verantwoorde productietechnieken en het is een van de eerste in de meubelindustrie die de eindeloze mogelijkheden die gerecycled PET-vilt heeft, omarmt. Het is volgens hen een veelzijdig materiaal waaruit comfortabele meubelstukken kunnen ontstaan- mits goed verwerkt. Hier kun je lezen hoe zij met dit materiaal te werk gaan. De Vorm streeft naar producten waar mensen niet aan denken wanneer het is geplaatst, omdat het direct bijdraagt aan een prettige beleving van de ruimte. Zo moet het niet alleen goed zijn geconstrueerd en van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook dient het jarenlang mee te kunnen gaan. Een knap staaltje duurzaamheid dus.

Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Mute Fraction PET Felt Acoustic Panel by De Vorm.