Maak je Flintstone Chique interieur af met dit krukje

line
Duurzaam Scandinavisch interieur

Hoewel de meeste Nederlandse interieurs nog altijd bestaan uit merendeels rechte lijnen en strakke vormen, voorspellen de opkomende interieurtrends een ander vooruitzicht. Zo gaan we steeds meer zachte rondingen, organische of gekke vormen zien. Of je het nu mooi vindt of niet, deze Flintstone-achtige stijl gaat de komende jaren een grote rol spelen. Een denderend voorbeeld hiervan is de sculpturale bijzettafel Rotben van het geliefde Deense merk Ferm Living.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Flintstone Chique

De eerste gedachte bij de woontrend Flintstone Chique is het leven in een grot en het zitten op rotsblokken. Maar deze trend is alles behalve dat. Flintstone Chique verwijst naar verantwoord en duurzaam wonen met een mix van elegante en robuuste vormen. De kleuren lopen van naturellen naar koele en warme bruintinten. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals beton, hout, metaal, steen of textiel. Bij Flintstone Chique staat onregelmatigheid en imperfectie centraal. Een geweldig voorbeeld van deze trend is het stoere item Rotben.

 ‘Whether you see a side table, stool, or decorative accent, the Rotben Sculptural Piece will bring a touch of organic, rustic character to your space.’

Of je hem nu als kruk of bijzettafel gebruikt, Rotben maakt een artistieke, sculpturale indruk in huis. De Rotben bijzettafel is een ontwerp van de Noorse productontwerper en kunstenaar Øfstedal Eng en wordt uitgegeven door het Deense merk Ferm Living. Rotben heeft een multifunctioneel karakter en kan als bijzettafel, krukje of als designelement gebruikt worden. Dit prachtige designstuk is voorzien van een lusvormige, organisch gevormde poten die een geweldig contrast vormen met het scherphoekige tafelblad. Rotben is vernieuwend, eigentijds en is tevens geschikt voor buitenshuis.

Duurzaam karakter

Het tafeltje is 45 centimeter breed, 32 centimeter diep en 54 centimeter hoog. Het design is vervaardigd uit 100% gerecycled gegoten aluminium. Zorgvuldig geproduceerd gerecycled aluminium heeft net zoveel kwaliteit als aluminium dat uit aluminiumerts wordt gewonnen, maar is veel duurzamer en je hoeft het niet de halve wereld over te slepen.

Gebruik de Rotben Bijzettafel naast de bank of positioneer het design in een lege hoek waar hij alle aandacht zal krijgen. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit object, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Rotben by Ferm Living