KOKEN MET EEN WEL HEEL BIJZONDER PANNENSET

line
Duurzaam koken met TVS Cookware

Wist jij dat door de invoer van de Woningwet (1901) pas de keuken als aparte ruimte ontstond? In meer dan honderd jaar tijd is er op dit gebied veel veranderd. Zo werd de keuken steeds meer geperfectioneerd qua materialen, uitvoering en stijl. Nu ook duurzaamheid een rol speelt in de huidige samenleving, verandert de keuken wederom mee. Zo heeft de Italiaanse producent TVS Cookware een duurzaam pannenset op de markt gebracht, namelijk de zeer fraaie collectie Natura. LYNN zocht het verhaal uit achter dit pannetje.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Door de komst van de sociale woningbouw ontstond als het ware een standaardkeuken die moest voldoen aan minimale, in de wet geformuleerde eisen. De keuken is echter al lang niet meer enkel een werkruimte maar vooral ook een leefruimte. We spreken van een goede keuken wanneer ons voedsel op een functionele, snelle, hygiënische en veilige manier kan worden bereid. Bij een kwalitatieve keuken hoort ook een gedegen pannenset uit een duurzame bron. Een goed voorbeeld daarvan is de collectie Natura van de Italiaanse producent TVS Cookware.

“We are convinced that good cooking is essential for a good quality of life and that people’s needs evolve, as do their tastes.”

Bij TVS Cookware ontwerpen en maken ze kookgerei dat aan iedere kookbehoefte kan voldoen door het toevoegen van innovatieve functies die de gehele kookervaring zal verbeteren. Dit honderd procent Italiaanse bedrijf staat voor functionaliteit, techniek en esthetiek en houdt deze waarden hoog bij iedere stap; van de materiaalkeuze tot de productie- en beheerprocessen.

KOKEN IN EEN GROENE PAN

Maar wat doet dit bedrijf precies om op de pagina van LYNN te belanden? TVS Cookware meent zaken te doen en tegelijkertijd te denken aan hun naasten. Wat dit betekent, is dat het werkt aan de verbetering van de levenskwaliteit, niet alleen op hun werkterrein, maar het houdt ook rekening met de omgeving. Op het gebied van duurzaamheid heeft het een bedrijfsbeleid dat het milieu in acht neemt waarbij het doel is om de impact op het milieu voortdurend te verminderen.

Daarom introduceert TVS nu de Natura-collectie. Een lijn volledig gewijd aan degenen die geloven in duurzaamheid. Zo is het aluminium dat voor de behuizing van deze pan is gebruikt, voorzien van een speciale groene legering met een hoog gehalte aan gerecycled aluminium; terwijl bij de exclusieve, gepatenteerde antiaanbaklaag zo min mogelijk chemicaliën zijn gebruikt. Daarnaast is de pan voorzien van een plantaardige coating voor maximale antiaanbaklaag-eigenschappen- en kookresultaten. De coating is versterkt met een laagje mineralen het het oppervlak beschermt. Hierdoor heeft de gehele collectie een uitstekende slijtvastheid en is het tevens vaatwasmachine-bestendig.

Bovendien komt er binnenkort nog een collectie op de markt met een hoog duurzaamheidsgehalte. Deze pannen zijn gemaakt met het alom geliefde PET-materiaal; gemaakt uit plastic flessen die uit de oceaan worden gevist. Stay tuned!

Ben jij ook helemaal in de ban van lekker kunnen koken maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte keuken? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Samen zorgen we ervoor dat jij deze prachtige en duurzame pannen kunt gebruiken in een origineel vormgegeven keuken. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Natura Collection By TVS Cookware.