KINDERSTOEL VAN GERECYCLEDE PETFLESSEN

line
Little nobody HAY

Op zoek naar fraai kindermeubilair voor het duurzame interieur? Dan is deze kinderstoel een echte aanrader. De HAY Little Nobody stoel is duurzaam, licht van gewicht en kindvriendelijk door zijn ronde vormen. Voor de kleintjes die op dezelfde stoel willen zitten als de grote mensen. Super bijzonder aan HAY Little Nobody is hoe de stoel gemaakt is. LYNN zocht het verhaal achter deze designklassieker.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie

LITTLE NOBODY = SOMEBODY

Komplot en HAY’s Little Nobody Chair was een ware industriële sensatie toen het in 2007 werd gelanceerd. Een stapelstoel die uit één stuk was gevormd uit 100% gerecycled plastic dat was omgezet in vilt, was nog nooit eerder gedaan. Little Nobody is comfortabel, zacht en is vrij van gevaarlijke harde randen of irritante losse onderdelen. De lichtgewicht stoel heeft als bijkomend voordeel dat hij geen geluid of krassen maakt wanneer hij over de vloer wordt getrokken. Bovendien is de stoel gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen. Alle vereisten dus voor de perfecte kinderstoel.

”Een prachtige aanvulling op iedere duurzame kinderkamer en hij gaat jarenlang mee.”

De Little Nobody stoel is gemaakt van een dik en stevig gevormd (plantaardig) vilt van hoge kwaliteit. Kinderen kunnen er met gemak op staan zonder dat ‘ie inzakt. Het lijkt alsof het vilt over een stoel heen getrokken is, gefixeerd is en vervolgens de stoel verwijderd is. De stoel is helemaal ‘hol’, dit maakt hem robuust en stevig maar niet extreem zwaar. Door de keuze van het materiaal voelt Little Nobody comfortabel en warm aan.

INNOVATIEVE EN DUURZAME PRODUCTIE

De Little Nobody van HAY is ontworpen door het Deense ontwerp duo Komplot Design, Poul Christiansen en Boris Berlin. Ze werken voor bekende labels als Gubi, HAY en Lightyears. Hun ontwerpen zoeken het spanningsveld op tussen kunst en techniek. Maar ook tussen producent en consument, tussen traditie en vernieuwing en tussen logica en emotie.

Bij de productie van deze prachtige stoel gebruikte het label een techniek die de auto-industrie ook gebruikt bij het maken van carrosseriemodellen. Het textiel dat gebruikt wordt is gemaakt van volledig recyclebaar materiaal dat is gemaakt van water en gebruikte plastic flessen. Little Nobody vertelt het verhaal over duurzame productie en innovatief design in miniatuurformaat. De stoel geeft een speels effect als je er 2 naast elkaar zet. Een leuk duurzaam ontwerp dus voor de kleintjes!

BRONNEN

Inleidingsfoto: Hay Little Nobody, HAY.